США відправляють радника в стратегічне міністерство України – для боротьби з корупцією. Заява Білого дому


06:4407.12.2023

Білий дім оголосив про нові кроки щодо посилення співпраці та спільного виробництва між оборонно-промисловими базами США та України.

Про це йдеться у заяві Білого дому.

“Уряд Сполучених Штатів Америки провів перший день Конференції з питань оборонно-промислової бази України в Міністерстві торгівлі у Вашингтоні, округ Колумбія. Конференція зібрала близько 350 американських, українських та європейських представників промисловості та уряду, щоб зосередитися на значному збільшенні виробництва озброєнь для підтримки боротьби України за свободу проти російської агресії та зміцнення довгострокової самооборони України.

Уряди США та України спільно прагнуть розвивати потужну та самодостатню українську оборонно-промислову базу, яка б враховувала інноваційну культуру України, забезпечувала матеріально-технічні ресурси для нагальних військових потреб та сприяла довгостроковій безпеці та економічному успіху України. Початкові результати конференції були зосереджені на перших кроках: інституціоналізації відносин, процесів та діалогу між промисловими та державними партнерами.

Радник з питань вбудовуваних систем MSI

Працюючи з Конгресом, Державний департамент планує направити радника до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України для підтримки та прискорення переходу України до оперативно сумісних збройних сил, боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій у критично важливі галузі промисловості.

Міжвідомча група “Ukraine Deal Team”

США створили міжвідомчу групу, що складається з представників Державного департаменту, Міністерства оборони та Міністерства торгівлі, яка надаватиме підтримку промисловості, українським та іншим партнерам, які шукають рекомендації щодо потенційних угод та експортних вимог для оборонної промисловості України. Міжвідомча група відповідатиме на конкретні запитання.

Спільне виробництво та обмін технічними даними

Міністерство оборони США, Міністерство оборони України та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України підписали Заяву про наміри щодо спільного виробництва та обміну технічною інформацією, яка буде спрямована на задоволення нагальних оперативних потреб Збройних Сил України, в тому числі у сфері систем протиповітряної оборони, ремонту та технічного обслуговування, а також виробництва критично важливих боєприпасів. Заява про наміри посилює співробітництво між Сполученими Штатами та Україною і сприятиме швидшому проходженню інвестиційних угод через відповідні системи.

Пакет технічних даних. Міністерство оборони США та промислові партнери надали Україні технічні дані для початку локального виробництва деяких проектів FrankenSAM, які спрямовані на модернізацію існуючих в Україні систем протиповітряної оборони шляхом інтеграції певних західних боєприпасів. Паралельне виробництво цих систем в Україні і США дозволить прискорити їхнє розгортання і дасть змогу Україні зробити значний внесок у підтримку своїх систем протиповітряної оборони.
Ці початкові результати не лише розширять українсько-американську співпрацю і забезпечать Україну можливостями, необхідними для успіху на полі бою в короткостроковій перспективі, але й підтримають довгострокове економічне і оборонне відновлення України”, – йдеться в заяві.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube