За допомогою Катару вдалося повернути з ТОТ в Україну вісім українських дітей (ФОТО)


18:5206.12.2023

Сьогодні, 6 грудня, у День Святого Миколая, команда Офісу Омбудсмана зустріла чотирьох дівчаток та чотирьох хлопців на рідній українській землі.

Це вдалося зробити завдяки спільній роботі із Державою Катар, яка вже вдруге долучається до процесу повернення депортованих дітей і тих, які опинилися на ТОТ.

Про це повідомив український Омбудсман Дмитро Лубінець, передає Інше ТВ.

«Вік повернутих — від 8 до 18 років. Їхній шлях повернення традиційно напрацьовувала наша команда спільно з іншими органами державної влади в межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA.

Висловлюю вдячність ЮНІСЕФ, Посольству України в Білорусі, БФ Orphans Feeding Foundation, зокрема співзасновниці Маріам Ламберт та адміністрації ДПСУ.

Для цих дітей сьогодні справді відбулося передріздвяне диво – вони зустрінуть і обіймуть своїх рідних на Батьківщині», – написав на своїй сторінці Дмитро Лубінець і пообіцяв, що Офіс Омбудсмана і надалі працюватиме над поверненням українських дітей додому.

Як повідомляло Інше ТВ, наприкінці листопада стало відомо, що Катар намагається домовитися з РФ щодо повернення додому ще однієї групи незаконно депортованих українських дітей



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube