Трамп заявив, що не буде президентом-диктатором – “крім першого дня”. У його вибочому штабі зробили уточнення


10:3506.12.2023

Дональд Трамп заявив у вівторок, що він не стане диктатором, якщо знову стане президентом США, хіба що “в перший день”, після попереджень демократів і деяких республіканців про те, що Америці загрожує небезпека стати автократією, якщо він переможе на виборах 2024 року.

Кандидата в президенти від республіканців Трампа довелося двічі просити під час телевізійного заходу в Айові заперечити, що він буде зловживати владою, щоб помститися політичним опонентам у разі переобрання в Білий дім, повідомляє Reuters.

“Ні. Ні. Крім першого дня”, – сказав Трамп, коли його попросили заперечити, що він стане “диктатором” у разі перемоги на виборах у листопаді.

Трамп сказав, що в “перший день”, про який він говорив, він використає свої президентські повноваження, щоб закрити південний кордон з Мексикою і розширити нафтове буріння.

Трамп, який прагне другого терміну в Білому домі в ймовірному повторному матчі з президентом-демократом Джо Байденом, часто обіцяв “відплату” політичним опонентам, якщо він знову отримає владу.

Цільовими групами є Байден, прокурори, які звинуватили його в десятках злочинів, Міністерство юстиції та федеральна бюрократія, заявив він у своїх передвиборчих промовах і виступах на телебаченні цього року.

Трамп, який лідирує в боротьбі за номінацію на посаду президента США від Республіканської партії, виступав на заході Fox News перед дружньою аудиторією в Девенпорті, штат Айова, де 15 січня розпочнеться партійний конкурс з висунення кандидатів у президенти.

Щойно захід завершився, керівник виборчої кампанії Байдена Джулі Чавес Родрігес зробила заяву: “Дональд Трамп говорив нам, що саме він буде робити, якщо його переоберуть, і сьогодні ввечері він сказав, що стане диктатором у перший же день. Американці повинні йому вірити”.

Трамп був президентом США з 2017 по 2021 рік і відмовився визнати, що програв Байдену на виборах 2020 року.

Відтоді Трамп поширював неправдиві заяви про те, що вибори 2020 року були у нього вкрадені – змова, яка підживлювала смертоносне повстання прихильників Трампа в Капітолії США 6 січня 2021 року. Брехня Трампа на виборах також є наріжним каменем його нинішньої кампанії в Білому домі.

Суперники Трампа в боротьбі за номінацію, в тому числі губернатор Флориди Рон ДеСантіс і колишній посол США в ООН Ніккі Гейлі, візьмуть участь у телевізійних дебатах у середу в Університеті Алабами о 19:00 за центральноамериканським часом (01:00 за Гринвічем).

Трамп пропустить цей захід, як і три попередні республіканські дебати.

Байден неодноразово попереджав, що Трамп є загрозою для демократії, і що другий термін Трампа може відкрити безпрецедентну і небезпечну епоху американської автократії.

Колишній представник США Ліз Чейні, республіканка, яка є відвертим критиком Трампа і яка була співголовою комісії Конгресу з розслідування нападу на Капітолій, заявила в інтерв’ю ЗМІ, присвяченому виходу мемуарів цього тижня, що диктатура Трампа є “дуже реальною загрозою”, якщо він переможе на переобраннях.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube