В Португалії на фермах експлуатували мігрантів з України, затримано 28 причетних


08:4622.11.2023

У вівторок сотні поліцейських провели рейди на фермах у південному португальському регіоні Алентежу, заарештувавши 28 осіб, підозрюваних у торгівлі людьми та трудовій експлуатації, повідомила поліція.

 Про це пише Reuters.

Вважається, що підозрювані є частиною злочинного угруповання, яке експлуатувало мігрантів з таких країн, як Румунія, Молдова, Україна, Індія, Сенегал і Пакистан, заманюючи їх до Португалії обіцянками роботи на фермах.

Поліція заявила, що провела загалом 78 обшуків, в результаті яких було вилучено докази та “ідентифіковано десятки жертв”.

Затримані, як португальці, так і іноземні громадяни, підозрюються в торгівлі людьми, злочинному співтоваристві, сприянні нелегальній імміграції, нелегальному наймі на роботу, вимаганні, відмиванні грошей і нанесенні фізичної шкоди, серед інших злочинів.

У середу вони постануть перед суддею для допиту.

Випадки трудової експлуатації, коли бідні мігранти потрапляють у пастку неоплачуваної роботи, і торгівлі людьми зростають у Португалії, особливо в сільськогосподарському секторі. Після того, як мігранти стають до роботи, у них часто відбирають документи і утримують зарплату, а багатьох з них пакують у примітивні житла з невеликими зручностями або взагалі без них.

Рада Європи повідомила, що у 2016-2020 роках португальська влада ідентифікувала 1 152 підозрюваних жертв торгівлі людьми, але кількість розслідувань, судових переслідувань і засуджень була низькою для такої великої кількості.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube