Перемовини безрезультатні – польські перевізники хочуть, щоб Україна сама відмовилась від “транспортного безвізу” (ВІДЕО)


10:0614.11.2023

У понеділок, 13 листопада, Україна й Польща провели переговори на кордоні з метою розблокувати пункти пропуску для вантажного транспорту, які практично не працюють через страйк польських перевізників. Поки що страйкарі не відмовляються від своїх абсурдних вимог, розказав у Facebook заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

“Завершили тривалі перемовини з польською стороною для розблокування кордону. Дякую нашим перевізникам, Державній прикордонній службі, Державній митній службі та Консульству за підсилення наших позицій. Працюємо однією командою.

Ключове, що вимагають протестувальники – повернутись до системи дозволів на вантажні перевезення. Це питання, яке не обговорюється на таких зустрічах. І принципово для нас: «транспортний безвіз» має тривати та бути пролонгованим. Як мінімум доти, допоки не настане наша перемога. Абсурдність вимоги в тому, що польські протестувальники звертаються не до свого уряду, а хочуть, щоб Україна звернулась до ЄС щодо дозволів.

Інші питання протестувальників не цікавлять.

Намагаємось шукати компроміси, щоб збільшити пропускну спроможність і виконувати вже укладені (!) меморандуми, але це складно. Запропонували польській владі запустити смуги для порожніх вантажівок на ПП «Угринів – Долгобичів» та «Грушів – Будомеж». Чекаємо відповідь вкотре.

Ми не відступаємо назад і наполягаємо: блокада кордону це порушення низки угод. І кордон має бути розблокованим негайно”.

Нагадаємо також: Щось не так з європейською солідарністю. Наслідки і висновки польської блокади на кордоні (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube