Росія закінчує будівництво заводу – взимку в неї будуть свої дрони-камікадзе, – Reuters


11:4114.11.2023

Супутникові знімки свідчать про прогрес у будівництві в Росії заводу, який буде масово виробляти іранські безпілотники-камікадзе, які Москва, як очікується, спрямує проти українських енергетичних об’єктів, повідомила в понеділок дослідницька організація.

Про це пише Reuters

Незважаючи на прогрес, ні США, ні їхні союзники не ввели санкції проти власника заводу, АТ “Алабуга”, або пов’язаних з ним компаній, йдеться у звіті Інституту науки і міжнародної безпеки.

У звіті йдеться, що супутниковий знімок середини вересня показав, що нове будівництво на заводі “безпосередньо” співвідноситься з витоком плану будівлі, яким Washington Post поділився з Інститутом на початку цього року.

Згідно з іншими витоками документів, будівля буде використовуватися для масового виробництва іранських безпілотників Shahed-136, що включатиме вдосконалення іранських виробничих процесів “і, в кінцевому рахунку, покращення можливостей безпілотника”, – йдеться у звіті.

Супутниковий знімок також показав будівництво інших споруд і нових периметрів безпеки з контрольно-пропускними пунктами, йдеться у звіті.

“З наближенням зими … можна очікувати, що Росія прискорить свої атаки з використанням “Шахід-136″ проти життєво важливої енергетичної інфраструктури України, створюючи жорстокі умови життя для цивільного населення”, – йдеться у звіті.

“Ключовим кроком, що запізнився”, є запровадження Вашингтоном санкцій проти “Алабуги” та пов’язаних з нею компаній, йдеться далі у звіті.

Президент України Володимир Зеленський в неділю попередив свою країну про необхідність підготовки до російських ударів по енергетичній інфраструктурі. Минулої зими – приблизно через 10 місяців після вторгнення – Росія розв’язала хвилю таких атак, що призвело до віялових відключень електроенергії.

Завод розташований за 500 миль (800 км) на схід від Москви в Республіці Татарстан. АТ “Алабуга” на 66 відсотків належить федеральному уряду і на 34 відсотки – республіці, йдеться в повідомленні.

У червні Білий дім заявив, що Росія і Іран, схоже, поглиблюють свою оборонну співпрацю і що на додаток до поставок безпілотників Тегеран працює з Москвою над виробництвом іранських безпілотників в Алабузі.

Нагадаємо, як повідомляло влітку ІншеТВ, завод іранських дронів-камікадзе, що будується в РФ, буде великою проблемою для України, – вважає розвідка США.

Ще раніше ми писали про те, що Іран допомагає РФ будувати завод з виробництва “шахедів”. Що побачив супутник (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube