Вимушена жорстокість? В Австралії планують знищити 16 тис. диких коней


10:4427.10.2023

Близько 19 тисяч диких коней, яких в Австралії називають “брамбі”, живуть у Національному парку Костюшко на південному сході країни. Влада штату Новий Південний Вельс хоче скоротити це число до 3 тисяч до середини 2027 року.

Про це пише franceinfo

У п’ятницю, 27 жовтня, місцева влада Австралії схвалила відновлення забою диких коней в одному з найбільших національних парків країни. Цей захід був визнаний необхідним для захисту флори і фауни, але він також може викликати суперечки. Близько 19 000 диких коней, відомих в Австралії як “брумбі”, живуть у національному парку Костюшко на південному сході країни. Влада штату Новий Південний Уельс хоче скоротити цю кількість до 3 000 до середини 2027 року.

Співробітники парку вже знищують диких коней на землі за допомогою вогнепальної зброї або пасток, або переводять їх в інше місце. Але, за словами Пенні Шарп, міністра навколишнього середовища Нового Південного Уельсу, цих заходів вже недостатньо. “Місцеві види знаходяться на межі вимирання, і вся екосистема під загрозою” через надмірну кількість диких коней, – сказала міністр. “Ми повинні діяти”.

“Це було нелегке рішення”

Влада вважає брумбі шкідниками, оскільки вони збільшують ерозію ґрунту і вбивають рослинність, випасаючи або витоптуючи її. Вони також спричиняють руйнування нір, конкурують з іншими тваринами за їжу та притулок і роблять місця водопою антисанітарними. “Прийняти таке рішення було нелегко, адже ніхто не хотів би вбивати диких коней”, – сказала Пенні Шарп. Метод забою з гелікоптера вже використовувався протягом короткого часу у 2000 році. Тоді за три дні було вбито понад 600 диких коней.

Але тоді місцева влада згодом відступила перед обличчям громадського обурення. Противники винищення стверджують, що коні є частиною національної ідентичності Австралії. Брумбі оспівував культовий поет буша Банджо Патерсон (1864-1941), відомий своїм романтичним оспівуванням сільської Австралії. Команда регбійного союзу зі столиці Австралії Канберри також відома як “Брумбі”.

Нагадаємо, В Китаї затримали вантажівку з котами – понад 1 тис. тварин везли на шашлик і ковбасу



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube