Зашквар. Патріарх Кирил заявив, що ядерну зброю “за божим промислом” створили “під покровом Серафима Саровського”


18:4218.10.2023

Патріарх Московської і всієї Русі Кирил заявив, що ядерна зброя, розроблена в Сарові в Нижньогородській області, дала змогу Росії залишитися вільною і незалежною країною. Про це він сказав, вручаючи орден преподобного Сергія Радонезького фізику Радію Ількаєву – почесному науковому керівнику федерального ядерного центру.

“Радій Іванович – це, я б сміливо сказав, великий російський учений. Він очолює ядерний центр, той самий, який був створений Курчатовим. Вони створили зброю під покровом преподобного Серафима Саровського, тому що за невимовним божим промислом ця зброя створювалася в обителі преподобного Серафима”, – цитує патріарха ТАСС.

На його думку, завдяки ядерній зброї Росія залишилася незалежною і вільною. “Звичайно, ми повинні всі зберігати в наших серцях і в пам’яті цей чудовий подвиг наших учених, які практично врятували країну”, – сказав Кирило.

Серафим Саровський (1754-1833) – засновник і покровитель Дивеївського монастиря. Патріарх РПЦ Кирило раніше називав Серафима Саровського “покровителем ядерників”. Тобто за його логікою, якщо радянська влада забрала у віруючих монастир і розмістила там вчених – це був божий промисел. Цікаво, що б він сказав, якщо в цьому місці випускали б презервативи…

Нагадаємо також: Патріарха Кирила намалювали на “Трійці” Рубльова – тепер він герой пародійного флешмобу (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube