Ракета зруйнувала лікарню в Газі, багато жертв, переговори скасовані, під ударом ізраїльські посольства (ФОТО, ВІДЕО)


05:4518.10.2023

Вчора, 17 жовтня, ввечері в лікарні Аль-Ахлі в місті Газа стався вибух. Підконтрольне ХАМАС міністерство охорони здоров’я сектору Гази повідомило, що внаслідок цього загинуло від 500 людей, сотні людей залишалися під завалами.

ХАМАС звинуватив в ударі ізраїльську армію і закликав до акцій протестів по всьому світу.

ЦАХАЛ через деякий час поклав відповідальність на рух “Ісламський джихад”. За даними військових, у лікарню потрапила одна з ракет, запущених бойовиками в бік Ізраїлю. “Згідно з аналізом оперативних систем ЦАХАЛ, у напрямку Ізраїлю було здійснено ракетний обстріл противника, який призвів до вибуху в районі лікарні. За розвідувальною інформацією, що надійшла з декількох наявних у нас джерел, відповідальність за невдалу атаку несе “Ісламський джихад”, – йдеться в повідомленні армії Ізраїлю.

Ракета зруйнувала лікарню в Газі, багато жертв, переговори скасовані, під ударом ізраїльські посольства (ФОТО, ВІДЕО) 1
Ракета зруйнувала лікарню в Газі, багато жертв, переговори скасовані, під ударом ізраїльські посольства (ФОТО, ВІДЕО) 3

У багатьох арабських містах люди вийшли на акції протесту. Серед іншого, акції проходять у Туреччині, Єгипті, Ірані, Тунісі, Лівані та Сирії.

Глава палестинської адміністрації Махмуд Аббас оголосив триденну жалобу за жертвами удару по лікарні. Скасовано зустріч, раніше заплановану на 18 жовтня у столиці Йорданії кмАммані. На зустрічі, присвяченій війні Ізраїлю та ХАМАС, мали бути присутніми президент США Джо Байден, король Йорданії Абдалла II, президент Єгипту Абдель-Фаттах ас-Сісі та голова палестинської адміністрації Махмуд Аббас.

Росія та Об’єднані Арабські Емірати запросили провести засідання Ради безпеки ООН 18 жовтня у зв’язку з ударом по лікарні в Газі.

Удар по госпіталю засудили Туреччина, Ліга арабських держав, ВООЗ і представник Євросоюзу Шарль Мішель.

Президент Туреччини Ердоган звинуватив Ізраїль та зробив заяву щодо “негайного вжиття заходів” після вибуху у лікарні у Газі. На це Рада національної безпеки Ізраїлю закликала всіх ізраїльтян якнайшвидше покинути Туреччину.
Єгипет, Йорданія, Саудівська Аравія і Бахрейн звинуватили в тому, що трапилося, Ізраїль. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаніягу заявив , що в ударі винні “варвари-терористи із сектору Гази”.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube