“Буде більше робочих місць і економічних можливостей”, – Зеленський підбив підсумки візиту в Румунію (ВІДЕО)


21:0510.10.2023

Володимир Зеленський на шляху з Румунії додому записав відеозвернення з борту літака і підбив підсумки важливого візиту.

-Є хороші домовленості щодо зброї. Я не можу розкривати всього, але снаряди +, посилення ППО +. Деякі речі ще готуємо. Вони будуть потужними. В Румунії створюють центр підготовки пілотів для F-16, і українські пілоти будуть серед перших.

Друге. Зафіксували, що переходимо на рівень стратегічного партнерства – як сказав президент Йоганніс, ми можемо покладатись на Румунію. А Румунія може покладатись на Україну.

Зеленський також повідомив, що співпраці між країнами буде більше, розширюються транспортні коридори.

-Буде більше робочих місць і економічних можливостей. Сьогодні підписали спільну заяву президентів, яка окреслює, як будемо рухатись.

Третє. Вже незабаром відкриємо рух, нову гілку залізниці через Молдову, яка стане новим транспортним коридором. Разом з Молдовою рухаємось і до початку переговорів щодо членства в ЄС. За повної підтримки Румунії. Я вдячний за це.

В парламенті Румунії більшість за нас. Вже найближчими тижнями ми готуємо спільне засідання посадовців України та Румунії.

Я вдячний пану Президенту Йоганнісу, усьому румунському політичному класу та суспільству. Наші стратегічні відносини – це нова сила для всього Чорноморського регіону. Якщо вдасться реалізувати все те, що нами заплановане зараз і над чим працюватимуть наші команди, у цій частині Європи зʼявиться нове джерело економічного та безпекового розвитку.

Дякую всім, хто підтримує нас! Добре, що сьогодні змогли посилити нашу оборону!



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube