В США ухвалили проміжний бюджет без допомоги Україні. Байден зробив заяву


07:3901.10.2023

Обидві палати Конгресу США – Палата представників та Сенат – увечері 30 вересня підтримали бюджетну резолюцію для фінансування федеральних видатків на 45 днів. У ній немає нової допомоги Україні, йдеться в заяві Білого дому. Президент США Джо Байден підписав закон про продовження фінансування уряду США, але зробив заяву.

Вона опублікована на сайт Білого дому.

“Сьогодні вночі двопартійна більшість у Палаті представників та Сенаті проголосувала за збереження роботи уряду, запобігаючи непотрібній кризі, яка завдала б непотрібного болю мільйонам працьовитих американців. Цей законопроект гарантує, що військовослужбовці, які перебувають на дійсній службі, продовжать отримувати зарплату, мандрівники будуть позбавлені затримок в аеропортах, мільйони жінок і дітей продовжать мати доступ до життєво необхідної допомоги у харчуванні та багато іншого. Це хороші новини для американського народу.

Але я хочу внести ясність: ми ніколи не повинні були опинитися в такій ситуації. Лише кілька місяців тому ми зі спікером Маккарті досягли бюджетної угоди, щоб уникнути саме такої штучної кризи. Протягом декількох тижнів крайні республіканці в Палаті представників намагалися відійти від цієї угоди, вимагаючи радикальних скорочень, які були б руйнівними для мільйонів американців. Їм це не вдалося.

Хоча спікер і переважна більшість Конгресу були непохитними у своїй підтримці України, в цій угоді не передбачено жодного нового фінансування для продовження цієї підтримки. Ми не можемо за жодних обставин допустити, щоб американська підтримка України була перервана. Я цілком очікую, що Спікер збереже свою відданість народу України і забезпечить прийняття підтримки, необхідної для допомоги Україні в цей критичний момент”, – дослівно в повідомленні.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube