Кожний повинен визначитися, ми люди чи організми, – Зеленський (ВІДЕО)


09:2818.09.2023

Президент України Володимир Зеленський дав велике інтерв’ю СBS, в якому відповів на питання щодо війни, стосунків з США та іншими партнерами, про Путіна та російське суспільство, про втому світу від допомоги нам.

Він визнав, що прогрес у контрнаступі йде повільно, але запевняє, що українські війська просуваються вперед.

«Складна ситуація. Я буду з вами абсолютно чесним. У нас є ініціатива. Це плюс, – сказав Зеленський. – Ми зупинили наступ росіян і перейшли в контрнаступ. І, незважаючи на те, що не дуже швидко, важливо, що ми щодня рухаємося вперед і звільняємо територію».

Він вважає зимову паузу минулого року помилковою – після харківського наступу ЗСУ партнери розслабились і вирішили, що є багато часу на підготовку до наступного наступу. А Путіна тактика на виснаження наших сил і сил наших партнерів, тож паузу робити не можна, щоб не дати можливості Росії відновитися в кількості ракет, сил, ресурсів.

“Нажаль, мене не почули минулого року ті партнери, які могли допомогти, і воно так і вийшло – пауза не в 2-3 місяці, а в півроку, за які Росія відновила сили, виробництво снарядів, мобілізувала велику кількість людей”.

“Забудьте про погоду тощо. У місцях, куди на бронетехніці не проїхати – летимо. Якщо ми не вміємо літати – відправимо дрони. Ми не повинні давати Путіну перепочинок”, – сказав Зеленський.

Президент України також прокоментував удари безпілотників по Росії. «…Це не каральні місії, як вони виконують вбивства мирного населення. Росія повинна знати, що де б вона не була, з якого б місця не запускали ракети для ударів по Україні, Україна має повне моральне право атакувати ці місця.

Україна показує росіянам, що доки вони ведуть війну проти українців, у них теж спокою не буде. Ми відповідаємо їм: «Ваше небо не так добре захищене, як ви думаєте», – сказав Зеленський. І якщо через їх атаки у нас немає світла, і через це в лікарнях вмирають діти, вони повинні розуміти, що у них може бути так само.

Це стосується і ударів по російському флоту – вони повинні знати, що ми дістанемо всі кораблі, які обстрілювали нашу країну, де б вони не знаходились.

Щодо наступних кроків Путіна, то Зеленський вважає, що в його арсеналі після підриву Каховської ГЕС – тільки залякування ядерною зброєю.

“Моє бачення: він почне це робити, починаючи з опалювального періоду. Взимку він може залякувати”.

Зеленський також вважає, що США зараз допомагають не тільки Україні. Бо якщо Україна не встоїть, то Путін піде далі – в Польщу, Прибалтику, в Фінляндію, яка вступила до НАТО без його дозволу. Він також сказав, що Путін – це породження російського суспільства, яке “його виховало”.

Зеленський також переконаний, що Україна може швидко деокупувати свою територію, якщо західні країни дійсно продемонструють єдність в підтримці нашої держави і передадуть нам технології, тобто новітню зброю. І тут вплив США міг би допомогти.

На запитання, чого Путін намагався досягти, вбиваючи мирних жителів, президент сказав: «Зламати. Обираючи цивільні цілі, Путін хотів досягти саме цього – зламати. Цій людині, яка пробилася такими кривавими діями, з усім, що вона сказала, не можна довіряти. Такій людині немає довіри. Бо він уже давно не людина».

В кінці розмови Зеленський сказав таке:

“Я занадто доросла людина, щоб зараз закликати до справедливості. Жалітися, що найбільшу ціну за цю війну платимо саме ми, українці. У мене немає на це часу. Я вважаю, що світ повинен бути розумнішим, світ повинен подорослішати і зрозуміти, що вони повинні підтримувати Україну, бо так вони підтримують себе. Я не хочу зараз бути романтичним 16-річним борцем за свободу – ми реально виборюємо свободу. Ми гинемо, миборемось не на словах. Або не тільки на словах. Ми не щось штучне. Ми не вигадка. Ми в реальності воюємо з ядерною державою, яка погрожує знищити світ. І тому кожен з нас повинен вирішити, хто ми. Ми люди чи, вибачте, організми, які ходять і слухають, що нам скаже старший брат. Тому кричати, що весь світ винен Україні я не буду. Я вважаю світ дорослим, щоб самостійно робити висновки”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube