Операція “Синиця”. Російський пілот розповів, як вирішив перейти на сторону України і як це було (ВІДЕО)


13:0905.09.2023

Російський пілот Максим Кузьмінов розповів, як перегнав до України російський гелікоптер Мі-8 – у межах спецоперації ГУР під назвою «Синиця».

Виявляється, він сам вийшов на зв’язок з українською стороною, про що й розповів на пресконференції.

-Я був підписаний на ГУР в телеграмі. Я звернувся (за вказаними контактами), ми створили секретний чат і почали переписку. Ніхто мені не нав’язував свою думку. Це було моє рішення. Пів року ми створювали маршрут, думали як краще, безпечніше. 9 числа все сталося, – розповів він.

Того дня в нього був офіційний виліт – з Курська в Харківську область (приблизно 20 кілометрів від кордону).

-Далі приблизно від Шебекино я летів на гранично малій висоті в режимі радіомовчання. Під час перетину кордону по мені почали вести вогонь – хто, я не можу сказати, але припускаю, що це була російська сторона. В мене було поранення в ногу. Ніхто не зміг мені чинити опір, тому що штурман − у нього немає навичок пілотування вертольота. Я хлопців заспокоював, я сказав, що все добре. Але вони почали боятися, почали трошки агресивно поводитися і, виходить, вибігли з гелікоптера в бік кордону. Подальша доля їх мені не відома, але, як випливає зі ЗМІ, можливо, їх ліквідували, – розповів російський пілот.

За його словами, на війні він виконував транспортні завдання, ударів по території України не завдавав.

Представник ГУР Андрій Юсов повідомив, що проведенню спецоперації «Синиця» передувала перевірка.

-Звичайно, весь комплекс заходів – абсолютно різноманітних – вжитий для того, щоб пересвідчитися, що йдеться не про ворожу гру, не про контргру, а про реалізацію нашої операції, справжні наміри пілота з того боку, – розповів він.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube