Так от для чого було “Велике будівництво”. F-16 можуть злітати не лише з аеродромів (ВІДЕО)


10:4421.08.2023

Одним із важливих питань у постачанні Україні винищувачів F-16 є наявність спеціальної інфраструктури. Інфраструктура має бути підготовленою, мобільною і прикритою для того, щоб уникати, берегтися від ударів з повітря, яких може завдавати РФ.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий оглядач Денис Попович.

“Треба розуміти, що ці літаки можуть злітати не тільки з аеродромів. Під аеродроми можуть бути пристосовані, зокрема, автостради і шосе, асфальтоване покриття яких краще підходить за експлуатацією, ніж покриття наших стандартних аеродромів, які використовували для експлуатації літаків радянського виробництва МіГ-29, Су-27 тощо. Ми знаємо про те, що злітно-посадкові смуги таких аеродромів, які в нас були раніше, це такі плити, зведені максимально вузько, зв’язані гудроном для того, щоб зробити цю злітну смугу більш гладкою. Вони не дуже підходять для F-16 через особливості шасі. Але необхідно ці аеродроми переобладнати”, — сказав він.

Плюс до всього, на думку оглядача, можуть використовуватися і переобладнані шосейні дороги тощо.

“Щойно ці літаки F-16 з’являться в розпорядженні Збройних сил України, вони одразу ж стануть ціллю для ракетних ударів російської армії. Як це, загалом-то, і ставить за мету такий літак, переобладнаний для несення ракет Storm Shadow. Тому, безумовно, інфраструктура має бути підготовленою, має бути мобільною і прикритою для того, щоб уникати, берегтися від ударів з повітря, яких може РФ завдавати”, — каже Попович.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube