РФ готує атаку на Ізмаїл чи війну в Африці – в ЗМІ вкид про “український каральний загін”


08:2918.08.2023

Російські інформагентства синхронно випустили “блискавки” про “українських карателів”, які нібито готуються відплисти з Ізмаїла до Африки на цивільному судні.

Три провідні російські інформагентства (державні ТАСС, РІА “Новости”, а також напівдержавний “Интерфакс”) одночасно розмістили на своїх стрічках повідомлення з посиланням на “військово-дипломатичне джерело”, згідно з яким служба британської зовнішньої розвідки МІ-6 нібито підготувала до відправлення до Африки “диверсійно-каральний загін зі 100 українських бойовиків із досвідом на Східному фронті”.

Про це повідомляє BBC.

“Завданням підготовленого британськими спецслужбами українського підрозділу стане проведення диверсій на об’єктах інфраструктури в країнах Африки, а також ліквідація африканських лідерів, орієнтованих на взаємодію з Росією”, – цитують агентства слова джерела.

Синхронізований з точністю до хвилини випуск трьома основними агентствами ідентичної інформації з посиланням на одне й те саме анонімне джерело може свідчити про заздалегідь сплановане “вкидання” з метою максимально широкого поширення.

Згідно з цим повідомленням, “каральний загін”, очолюваний підполковником ГУР міноборони України В.Ю. Пращуком, вирушить до Африки в другій половині серпня з українського порту Ізмаїл на зафрахтованому цивільному судні.

Розташований в гирлі Дунаю порт Ізмаїл в Одеській області недалеко від кордону з Румунією служить одним з основних центрів експорту української сільгосппродукції Чорним морем.

Після одностороннього виходу Росії із “зернової угоди”, що забезпечувала безперешкодне вивезення зерна морським шляхом, російські військові почали систематично завдавати ударів ракетами і безпілотниками по портовій інфраструктурі України.

Чергова російська атака на порт Ізмаїл на початку серпня призвела до стрибка світових цін на продовольство.

Нинішнє повідомлення російських інформагентств може слугувати вказівкою на створення російським військовим керівництвом інформаційного прикриття своїх подальших операцій у цьому районі.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube