Зеленський ввів в дію рішення РНБОУ щодо воєнкомів: рішення про перебування на посаді кожного воєнкома буде приймати Залужний


16:2417.08.2023

Сьогодні, 17 серпня, Президент України Володимир Зеленський своїм Указом №491/2023 ввів в дію рішення РНБОУ від 11 серпня «Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України».

Документ оприлюднено на сайті очільника держави, передає Інше ТВ.

Згідно рішення, Головнокомандувачеві Збройних Сил України Валерію Залужному рекомендовано «прийняти рішення щодо перебування на посадах керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України, припинивши практику їх ротацій. Призначати за рекомендаціями командувачів (командирів) оперативно-тактичних угруповань, оперативно-стратегічних угруповань військ (сил) на посади керівників обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України осіб офіцерського складу, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, та за умови проходження ними перевірки Службою безпеки України».

Також Офісу Генерального прокурора разом із Національним агентством з питань запобігання корупції та Державним бюро розслідувань рекомендовано «вжити у місячний строк додаткових заходів з протидії вчиненню посадовими особами територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних Сил України корупційних та інших кримінальних правопорушень».

Як повідомляло Інше ТВ, 11 серпня після засідання РНБО Президент України Володимир Зеленський заявив про звільнення всіх воєнкомів.

Також повідомлялось, що перевірки воєнкомів планується завершити до кінця вересня.

Також читайте: «Нужно просто перестать…». Чому заміна воєнкомів не вирішить проблеми призову і корупції



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube