Гроссі закінчив візит на ЗАЕС (ВІДЕО)


06:0216.06.2023

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії на чолі з генеральним директором Рафаелем Гроссі в четвер, 15 червня, здійснила візит на тимчасово захоплену російськими військами Запорізьку атомну електростанцію, щоб оцінити ситуацію після підриву росіянами Каховської ГЕС та зменшення рівня Каховського водосховища, яке підживлювало охолоджувальний ставок об’єкту.

Під час поїздки Гроссі записав відео на тлі цієї водойми, назвавши зниження рівня води, необхідної для охолодження АЕС, одним з найсерйозніших наслідків руйнування дамби гідроелектростанції.

“Важливим для безпеки цієї станції є те, щоб вода, яку ви бачите позаду мене, залишалася на цьому рівні. Існує випаровування, може бути якийсь витік, але її потрібно підтримувати на цьому рівні. За допомогою води, яка тут є, станція може залишатися безпечною на деякий час. Станція працюватиме для поповнення води, щоб функції безпеки могли продовжувати працювати нормально. Тому, звичайно, ми будемо дуже уважно стежити за цим”, – заявив глава МАГАТЕ у Twitter.

Після завершення візиту на ЗАЕС Гроссі також розповів, що його організація зібрала достатньо інформації для оцінювання ситуації на утримуваному армією РФ об’єкті. Гендиректор запевнив, що Міжнародне агентство з атомної енергії продовжить постійно моніторити ситуацію, щоб запобігти ядерній аварії.

Нагадаємо, 13 червня Гроссі прибув у Київ, він “дуже стурбований” тим, що ЗАЕС може потрапити під контрнаступ України



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube