Пентагон підготував новий пакет протиповітряної оборони для України на $2 млрд.


07:4009.06.2023

Пентагон має намір оголосити вже в п’ятницю про надання Україні довгострокового пакету озброєнь, що включає засоби протиповітряної оборони, вартістю понад 2 мільярди доларів, за словами офіційних представників адміністрації.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Гроші, які будуть надані в рамках Ініціативи з надання допомоги Україні у сфері безпеки, підуть на закупівлю пускових установок і ракет “Хок”, а також двох типів новітніх ракет ППО “Патріот”.

Одна з них – Patriot Advanced Capability Missile-3, або Pac-3, виробництва Lockheed Martin Corp. Інша називається Guidance Enhanced Missile, або GEM-T, виробництва Raytheon Technologies Corp, яка, за словами компанії, “забезпечує покращену здатність вражати тактичні балістичні ракети, крилаті ракети або літаки противника на додаток до ракети PAC-3”.

Це оголошення буде зроблено в той час, коли військові аналітики говорять про початок довгоочікуваного контрнаступу України.

Ініціатива USAI базуватиметься на попередніх зусиллях, спрямованих на допомогу українській протиповітряній обороні від російського вторгнення. Програма оплачує контракти з датою поставки через місяці або навіть роки, щоб посилити довгострокові потреби країни в безпеці, а не для негайного використання на полі бою.

У листопаді минулого року США оголосили, що поставлятимуть системи Hawk з власних запасів, але вони мають бути відремонтовані за кошти USAI.

Протиповітряна оборона є головним пріоритетом для України, щоб протистояти нещодавнім шквалам крилатих і балістичних ракет повітряного і наземного базування, спрямованих на міста, а також забезпечити прикриття від російської авіації в довгоочікуваному контрнаступі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube