Вже Салліван не дочекається контрнаступу, але впевнений – Київ поверне стратегічно важливу територію


07:3305.06.2023

США вважають, що довгоочікуваний український контрнаступ призведе до того, що Київ поверне собі “стратегічно важливу територію”.

“Скільки саме, в яких місцях, це буде залежати від розвитку подій на місцях, коли українці розпочнуть цей контрнаступ, – сказав Салліван. “Але ми віримо, що українці досягнуть успіху в цьому контрнаступі”, передає його слова CNN.

Відповідаючи на запитання, чи означає це, що він очікує певної форми переговорів до кінця цього року, Салліван не надав жодного графіку, але сказав, що розвиток подій на полі бою матиме “значний вплив” на будь-які майбутні переговори.

“Але я скажу ось що: Президент Зеленський сам сказав, що ця війна закінчиться в кінцевому підсумку дипломатичним шляхом”, – сказав Салліван.

Українські військові були помічені в переміщенні військової техніки до лінії фронту і здійсненні атак на російські об’єкти, які можуть сприяти наступу, включаючи нещодавні удари по окупованому Росією південному портовому місту Бердянськ.

Високопоставлений американський чиновник підтвердив CNN у травні, що Україна почала проводити операції “шейпінгу” перед контрнаступом на російські війська. Операції “шейпінгу” передбачають нанесення ударів по таких цілях, як склади зброї, командні центри, бронетехніка і артилерійські системи, щоб підготувати поле бою для наступаючих сил.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube