Китай цитує Кулебу. Там прокоментували скандальну статтю Wall Street Journal


18:4829.05.2023

У понеділок Китай відреагував на повідомлення Wall Street Journal (WSJ) про те, що його спеціальний посланник у справах Євразії Лі Хуей запропонував європейським чиновникам план припинення вогню, який передбачав би збереження Росією контролю над окупованими нею частинами України.

Про це повідомляє CNN.

“Міністр закордонних справ України публічно заявив, що він контактував з усіма сторонами, і жодна з них не вказувала на те, що спеціальний посланник Лі Хуей робив пропозиції, про які повідомляє Wall Street Journal”, – заявила речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін, відповідаючи на прохання прокоментувати статтю WSJ. Мао виступала на черговому брифінгу для преси.

Мао додала, що Лі детально виклав позицію Китаю і “зміцнив міжнародний консенсус” під час зустрічей зі сторонами, що мають відношення до української кризи.

У п’ятницю, коли Лі завершив своє майже двотижневе турне Україною, Польщею, Францією, Німеччиною, штаб-квартирою Європейського Союзу в Брюсселі та Росією, WSJ повідомила, що він запропонував негайне припинення вогню, яке дозволило б Росії зберегти володіння тими частинами України, які вона зараз окупує.

Нагадаємо також, Кулеба стверджує, що Лі Хуей не пропонував віддати Росії території заради миру (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube