Російським добровольцям для заходу на Білгородщину військову техніку США не давали – вони її відбили у армії РФ (ВІДЕО)


07:0427.05.2023

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк запевнив, що всі іноземні громадяни, які беруть участь у бойових діях, зокрема і Російський добровольчий корпус, проходять перевірку. За його словами, було багато випадків, коли у подібні структури намагалися потрапити російські агенти.

Про це Черняк розповів у інтерв’ю Радіо Свобода.

Він сказав, що на початку повномасштабного вторгнення надходили сотні запитів з проханням залучити громадян іноземних держав до участі у війні.

“І ми так чи інакше мусили перевіряти цих людей. Російські спецслужби теж діють професійно. І в нас було багато випадків, коли під виглядом того, що “я доброволець, я хочу захищати Україну”, до нас намагалися направити російських агентів. Ми вчасно це з’ясовували та передавали їх у відповідні правоохоронні органи”, – розповів представник ГУР.

Щодо безпосередньо РДК, то Черняк сказав, що “так, ті люди, з якими ми спілкуємося, проходили певні етапи перевірки”. Але там дає принцип автономності.

Черняк також розповів, що російський добровольчий корпус (РДК) не отримував американське озброєння. Під час рейду в Бєлгородську область РФ підрозділ використовував техніку, відбиту в російських окупантів.

Він зазначив, що існують чіткі механізми контролю зброї, яку партнери передавали Україні.

Це озброєння надавалось виключно для використання ЗСУ, тобто регулярними формуваннями українського війська.

“Такі перевірки, такий контроль здійснюють і представники тих країн, які надавали зброю. Жодна одиниця зброї, яка була надана американськими партнерами, не була передана Російському добровольчому корпусу”, – повідомив представник ГУР.

За його словами, техніка, яку використовував РДК, була відбита в армії РФ. Останні ж унаслідок бойових дій захопили її “під Бахмутом чи в інших районах”, сказав він.

“Захопили росіяни, і Російський добровольчий корпус цю техніку в них відбив”, – сказав Черняк.

Що стосується того, що показували в РФ по телевізору – нібито підбиту і знищену техніку, то це штучно створені інсинуації.

Черняк також прокоментував евакуацію тактичного ядерного озброєння зі складів на Білгородщині.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube