Справа про 1 кг ртуті, який планували продати в Миколаєві за $900 тис., обростає деталями – продавців здав покупець


13:3523.05.2023

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Миколаєві двоє мешканців Херсонщини та їхня спільниця із Львівщини намагалися продати 1 кг ртуті за $800 тисяч. Про це повідомив начальник ГУНП України у Миколаївській області Сергій Шайхет.

Сьогодні стали відомі подробиці цього злочину. Зокрема, що продати хотіли ще дорожче, ніж повідомляв Шайхет, – за $900 тис.

Це з’ясувалося під час розгляду клопотання про обрання запобіжних заходів мешканці Львівщини та двом чоловікам з Херсонської області, підозрюваним у вчиненні цього кримінального правопорушення, яке здійснювалось слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком.

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка придбала у невстановлених осіб один кілограм «ртуті металевої», достовірно розуміючи, що це небезпечна отруйна речовина, обіг якої обмежено.

Ртуть вона планувала збути з метою незаконного збагачення.

В подальшому, відповідно до матеріалів клопотання, жінка залучила двох мешканців Херсонської області, які повинні були підшукати потенційних покупців та організувати реалізацію ртуті.

Кілограм отруйної речовини зазначені особи планували продати за $900 тисяч і згодом знайшли потенційного покупця. Останній повідомив правоохоронні органи та діяв під їх контролем.

В подальшому, всіх трьох було затримано в порядку ст.208 КПК України.

У судових засіданнях з обрання міри запобіжного заходу жінка не визнавала свою причетність до вчиненого злочину, чоловіки, яких відповідно до матеріалів справи остання залучила до протиправної діяльності, провину визнавали, один з них повідомив, що піти на злочин його змусив брак коштів.

За результатами розгляду клопотань слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у сумі 2 684 000 грн.

Щодо інших двох фігурантів провадження, судом обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 134 200 гривень.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube