Операція зі створення “смуги безпеки” – в ГУР прокоментували події на Білгородщині


16:4022.05.2023

Як повідомляло ІншеТВ, у понеділок, 22 травня, у Бєлгородській області пролунали вибухи, а згодом в українських та російських медіа з’явилась інформація про прихід на цю територію російських добровольців. У Головному управлінні розвідки України розповіли, що в цій області РФ проводиться операція для “створення смуги” безпеки виключно за участі громадян Росії.

За словами речника президента РФ Пєскова, якого цитують російські медіа, Путіну вже відзвітували про “спробу прориву”. Він назвав події в Бєлгородській області “українською диверсією”, мета якої “відвернути увагу від бахмутського напрямку”. Пєсков додав, що російські сили намагаються знищити “диверсантів”.

Операція росіян на Бєлгородщині: що сказали в ГУР

У коментарі Суспільному речник ГУР Андрій Юсов зазначив, що на території Бєлгородської області легіон “Свобода Росії” та “Російський добровольчий корпус” проводять операцію для створення “смуги безпеки” для захисту цивільних українців. За його словами, операцію проводять виключно громадяни Росії.

“Так, сьогодні “Русский добровольческий корпус” та “Легион Свобода России”, які складаються з громадян РФ розпочали операцію зі звільнення цих територій Білгородщини від так званого режиму Путіна і відсування супротивника з метою створення певної смуги безпеки для захисту українського цивільного населення”, — сказав Юсов.

Він додав, що наразі управління розвідки не коментуватиме безпосередньо плани цієї операції, але, за словами речника ГУР, “завданням і результатом має стати підвищення безпеки і захист українського мирного населення від терористичних атак та обстрілів з боку терористичних угруповань”.

Юсов також зазначив, що наразі інформація про постраждалих уточнюється: “Єдине, що представники РДК і легіону “Свобода Росії” наголошують на тому, що їх заходи не становлять загрози для цивільного населення, мирних громадян, і метою є відсування терористичних угруповань від кордону і звільнення території від режиму Путіна”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube