Сьогодні – рік, як гарнізон міста Маріуполь героїчно виконав поставлене бойове завдання


07:3617.05.2023

Нині минає річниця, відтоді як гарнізон міста Маріуполь героїчно виконав поставлене бойове завдання. Вищим військовим командуванням було віддано наказ командирам підрозділів, які перебували на «Азовсталі», розпочати евакуацію особового складу задля збереження їх життя.

До останнього дня облоги Маріуполя ворогу протистояли воїни окремого загону спеціального призначення «Азов», 12-ої бригади Національної гвардії України, 36-ої окремої бригади морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, військовослужбовці сил територіальної оборони міста, співробітники Служби безпеки України та інші патріоти України.

Їхня героїчна боротьба і самопожертва не дозволили окупантам перекинути угруповання чисельністю близько 20000 особового складу на інші напрямки. Герої «Азовсталі» завадили просуванню агресора в Донецькій та Запорізькій областях.

Завдяки захисникам і захисницям Маріуполя Україна виграла час необхідний для нарощування військового потенціалу, підготовки оборонних рубежів, формування резервів, перегрупування сил, отримання допомоги від закордонних партнерів.

До перемовин щодо евакуації українських бійців з Азовсталі були залучені лідери Франції, Туреччини, Ізраїлю і Швейцарії, а також Генеральний секретар ООН. Цивілізований світ був та залишається об’єднаний найвищою цінністю – збереження життя захисників і захисниць Маріуполя.

Збройні Сили України, українська держава і наші партнери щодня докладають максимальних зусиль, аби повернути українських героїв додому.

Протягом 82 днів герої оборони Маріуполя стримували навалу агресора. Їхній подвиг назавжди в серцях українців. Як і наша вдячність за ваш героїзм і незламність.

Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube