Гроші на відновлення житла через “Дію”. Як отримати? Інструкція від Мінцифри


09:0915.05.2023

Так, Мінцифри повідомляє, що відтепер українці, чиї домівки постраждали через бойові дії, можуть подати заяву в Дії та отримати кошти на ремонт за програмою єВідновлення. Максимальна сума — 200 тис.грн. Послуга доступна, якщо житло підлягає відновленню і не було повністю відремонтоване. Кошти можна витратити на будівельні матеріали чи послуги підрядників-учасників програми.

Щоб отримати допомогу, треба:

Повідомити про пошкоджене майно у застосунку Дія.
Відкрити спеціалізований рахунок єВідновлення в одному з банків-учасників програми.
Заповнити заяву на допомогу в застосунку Дія, перевірити та відправити в оборобку.Після цього місцева влада надішле комісію, яка проведе обстеження пошкодженого майна, зафіксує руйнування та визначить суму компенсації.

І це все! Ви отримаєте підтвердження та кошти на картку єВідновлення. Їх потрібно використати протягом 12 місяців з дня отримання.

Якщо у житла є співвласники, вони мають надати згоду на участь у програмі.

 В ПриватБанку зазначили, що спеціальну цифрову картку єВідновлення для зарахування державної виплати на відновлення житла можна зробити за кілька кліків у мобільному банку Приват24.

Для оформлення такої картки у Приват24 треба оновити додаток, зайти у вкладку «Гаманець», натиснути меню «Додати» та вибрати картку єВідновлення. Після відкриття картки залишиться подати заяву на отримання виплати у застосунку Дія й обрати картку єВідновлення ПриватБанку.

За умовами програми, картка єВідновлення діятиме 12 місяців з дня отримання коштів. Отримувач компенсації може витратити її на безготівкову оплату товарів та послуг українських компаній – партнерів програми, що працюють в у сферах житлового та торгового будівництва та мереж магазинів будівельних і оздоблювальних матеріалів. Їх перелік з’явиться на сайті єВідновлення https://erecovery.diia.gov.ua/.

Відкрити картку єВідновлення в ПриватБанку вигідніше – клієнти отримують 15% кешбеку за здійснені оплати. Потрібно лише відкрити картку у Приват24 та зареєструватися у акції.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube