«Кожен з присутніх тут сьогодні хотів би іншого Володимира»: Зеленський виступив в Гаазі (ВІДЕО)


13:3004.05.2023

Як повідомляло Інше ТВ, сьогодні відбувається візит Зеленського в Нідерланди.

Свій виступ у Міжнародному суді в Гаазі Президент України почав словами: ” Кожен з присутніх тут сьогодні хотів би іншого Володимира”.

Про це пише нідерландське видання NOS, передає Інше ТВ.

Президента росії путіна судитимуть у Гаазі за його злочини в Україні, заявив сьогодні Президент України Володимир Зеленський у своїй промові в цьому місті. Виступаючи зі “столиці міжнародного права”, Зеленський наголосив, що в Гаазі має бути створений спеціальний трибунал для суду над російським агресором.

“Кожен з присутніх тут сьогодні хотів би іншого Володимира”, – пожартував український лідер на Всесвітньому форумі. Це був натяк на ім’я російського президента. Ім’я Зеленського – Володимир, українське написання того ж імені.

Зеленського представив міністр закордонних справ Хукстра. Він наголосив, що Україна наразі зареєструвала 85 тисяч можливих випадків російських воєнних злочинів. “Не може бути миру без правосуддя, – сказав Хекстра. – Це єдина можлива відповідь на російські військові злочини”.

Український лідер висловив переконання, що цей суд відбудеться. “Я впевнений, що ми побачимо це, як тільки ми переможемо – а ми переможемо”, – сказав він. Президент України подякував Нідерландам за гуманітарну, військову та правову допомогу в боротьбі з росією.

Міжнародний кримінальний суд (МКС) в Гаазі, який сьогодні відвідав Зеленський, вже розслідує російські військові злочини в Україні. Нідерланди підтримують це розслідування не лише грошима, але й військовими, які шукають докази.

Наступним важливим кроком, за словами Зеленського, є створення нового трибуналу. У цьому суді російські лідери повинні мати можливість притягатися до відповідальності за так званий “акт агресії”, або рішення про вторгнення в країну. МКС не може переслідувати конкретно цей акт; суд займається лише воєнними злочинами. Нідерланди раніше заявляли, що хочуть прийняти у себе такий новий трибунал.

Зеленський вперше перебуває в Нідерландах як глава держави. Після початку війни він уже здійснив візити до США, Польщі, Франції, Великої Британії та Бельгії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube