Зеленський з візитом у Фінляндії (ДОДАНО ВІДЕО)


12:1103.05.2023

Президент України Володимир Зеленський сьогодні перебуває з візитом у Гельсінкі. Зеленський прибув до Фінляндії на запрошення президента Саулі Нііністьо, йдеться у прес-релізі Офісу президента республіки, повідомляють фінські ЗМІ.

Згідно з прес-релізом, Зеленський і Нііністьо обговорять такі питання, як оборонна боротьба України та підтримка Фінляндією України, двосторонні відносини між двома країнами та глобальну геополітичну ситуацію.

Прем’єр-міністр Санна Марін та Міністр закордонних справ Пекка Хаавісто також візьмуть участь у робочому обіді в рамках офіційного візиту. Пан Зеленський також зустрінеться зі спікером парламенту, новим прем’єр-міністром Петтері Орпо.

Раніше повідомлялося, що сьогодні Нііністьо прийматимуть прем’єр-міністри інших країн Північної Європи. У другій половині дня пан Нііністьо проведе українсько-скандинавський саміт, в якому візьмуть участь прем’єр-міністри та пан Зеленський. Прем’єр-міністри також проведуть двосторонню зустріч із Зеленським.

“На саміті буде обговорено ситуацію, пов’язану з агресивною війною Росії в Україні, подальшу підтримку України з боку країн Північної Європи, розвиток відносин України з ЄС і НАТО, а також ініціативу України щодо досягнення справедливого миру”, – йдеться в прес-релізі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube