Скандал. Після розголосу про “іспанський встид” одеського воєнкома почали перевірку. Що про нього відомо, і чим це закінчиться (ФОТО, ВІДЕО)


07:5501.05.2023

Одеського військкома Євгена Борисова, який підозрюється у корупції, усунули від обов’язків та призначили перевірку.

Про це повідомляє оперативне командування “Південь” на своїй сторінці у Facebook.

“Збройні Сили України беззастережно сприятимуть розслідуванню всіх оприлюднених даних. Зі свого боку, командуванням вже призначено службову і профільну перевірки за напрямками відповідних структур, посадовця усунуто на цей час від виконання службових обов’язків. Збереження довіри українського суспільства, унеможливлення подібних випадків недоброчесності в майбутньому, якісна кадрова робота – це важлива складова діяльності Збройних Сил України, без якої вкрай важко буде здобути Перемогу над ворогом. Звертаємося до ВСІХ: дочекайтеся результатів перевірки, оприлюднення інформації компетентними органами, а в разі її підтвердження – не ототожнюйте дії окремих персоналій з усією армією, яка лишається вірною присязі і гідно служить народу України”.

Що ж відбулось? Військкома звинувачують у тому, що він придбав віллу в Іспанії за 3 млн. 950 тис. євро та Mercedes G63 AMG 2022 року випуску вартістю понад 200 тис.дол. США. Такі звинувачення, на які відреагувалло командування “Південь”, раніше висунув екс-нардеп Ігор Мосійчук.

Він представив документальне підтвердження придбання віли в Марбеля, Іспанії за 3 млн. 950 тис. € воєнкомом Одеської області Євгеном Борисовим. Віла придбана на маму- пенсіонерку…Ось промо цієї віли.

Крім того, Мосійчук стверджує, що “дружина військового комісара Одеської області Борисова Євгена Михайловича, 21.08.1972 р.н., уродженця м. Одеси – Борисова Олександра Олександрівна, 10.05.1987 р.н., код платника податків – 3190613507, під час дії воєнного стану 2023 р. набула елітну комерційну нерухомість – офіс із терасою у престижному кварталі Golden Mile за адресою: Av. Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe, 8, 29602 Marbella, Málaga, Spain”.

Скандал. Після розголосу про "іспанський встид" одеського воєнкома почали перевірку. Що про нього відомо, і чим це закінчиться (ФОТО, ВІДЕО) 1
Скандал. Після розголосу про "іспанський встид" одеського воєнкома почали перевірку. Що про нього відомо, і чим це закінчиться (ФОТО, ВІДЕО) 3

Мосійчук вважає, що нахабність воєнкома грунтується на тому, що він організував в Одесі видачу “білих білетів” для дітей високопосадовців, тому впевнений у своїй безкарності.

“Президент Зеленський зі слів Міністра оборони Рєзнікова дав доручення головнокомандуючому Залужного всіх чинних воєнкомів відправити на фронт, а на їхнє місце прийняти кваліфікованих люде які пройшли фронт і отримали поранення. Тепер Залужний має віддати такий наказ командуючому Сухопутних Військ генералу Сирському, а той в свою чергу негайно виконати! В свою чергу воєнкоми сидять тихесенько й насміхаються над Сирським і Зеленським, Залужним й над всіма нами включно зі мною. Насміхаються, бо увірували в свою безкарність, адже продали велику кількість білих білетів різного штибу мажорам…Борисов зробив таку кількість білих білетів дітям високопосадовців (депутатів, міністрів, чиновників ОП) з Києва, що вважає себе пам’ятником який ніхто не посадить. У зв’язку з цим вимагаємо оприлюднення списку ВСІХ кому в період з 24.02.2022 по сьогодні у військкоматах на території Одеської області отримали білі білети.Впевнений, що побачивши прізвища мажорів в цьому списку українці просто охрініють.Вчора на мене виходили представники спецслужб та правоохоронних органів і зокрема НАБУ… ми максимально співпрацюємо з усіма хто здійснює перевірку зловживань та корупції Борисова, надаємо всі наявні докази…На зараз перевірка встановила/ підтвердила всі факти про корупцію Борисова і лише чекає відмашки з Банкової для подальших процесуальних дій…”.

Що стосується розпочатої ОК “Південь” перевірки, то Мосійчук вважає, що це спроба відмазати воєнкома.

“Відсторонення і перевірка Борисова – це профанація й намагання його відмазати! громаду цікавить- кримінальне провадження, слідство, затримання, арешт, суд і тюремний термін”!

За інформацією Цензор.НЕТ, сім’я військового комісара є доларовими мультимільйонерами.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube