Воєнний роман по-російський. Як син Пєскова у Пригожина воював, Марков за нього видав Порошенко, а сам він знайшовся у Соловйова (ФОТО)


18:4123.04.2023

Вчора на наших очах стрімко розвивалася детективна історія про старшого сина путінського речника Пєскова, який нібито відслужив за проханням татка у “Вагнері” Пригожина “простим артилеристом”. Ми б і не згадали про це кубло таких собі діячів, якби не щільність зашкварів на квадратний метр цієї історії.

Отже, спочатку Пригожин заявив, що Пєсков-старший нібито сам прийшов до нього і попросив «забрати його [сина] простим артилеристом». За версією Пригожина, син Пєскова нібито «відпрацював по коліно в бруді і г***і на РСЗВ Ураган». Микола Чоулз (Пєсков) пізніше в інтерв’ю КП також заявив, що провів у ПВК Вагнер «дещо менше пів року», хоч і під іншим прізвищем, але нібито отримав медаль За відвагу (на яке прізвище – не уточнюється).

Російський пропагандист-«політолог» Сергій Марков був в захваті від такого героїчного вчинку, сказав, що це нова мода росіських еліт – “родіне служить”, і навіть поширив фото, на якому нібито син Пєскова «складає присягу». Але виявилось, що на фото не син Пєскова, а син Порошенка, який дійсно складає присягу, а на задньому плані сам Порошенко-старший.

Воєнний роман по-російський. Як син Пєскова у Пригожина воював, Марков за нього видав Порошенко, а сам він знайшовся у Соловйова (ФОТО) 1
Воєнний роман по-російський. Як син Пєскова у Пригожина воював, Марков за нього видав Порошенко, а сам він знайшовся у Соловйова (ФОТО) 9

Коли стало зрозумілим, що “політолох” яскраво лоханувся, Марков свій пост видалів і пообіцяв розібратися.

Воєнний роман по-російський. Як син Пєскова у Пригожина воював, Марков за нього видав Порошенко, а сам він знайшовся у Соловйова (ФОТО) 3
Воєнний роман по-російський. Як син Пєскова у Пригожина воював, Марков за нього видав Порошенко, а сам він знайшовся у Соловйова (ФОТО) 10

Але виявилось, що це ще не вся маячня про Пєскова-молодшого.

Виявилося, під час нібито “служби” син Пєскова ганяв по Москві та нахапався штрафів за перевищення швидкості. А як доказ його “вагнерівської кар’єри” росіянам показали скриншот з інтерв’ю найманця з Чебоксарів топ-пропагандисту РФ Володимиру Соловйову.

Як ми писали вище, 22 квітня пропагандистська “КП” опублікувала інтерв’ю із сином Пєскова. Він заявив журналістам, що воював у складі ПВК “Вагнер” близько півроку та отримав медаль “За відвагу”. 

“Ви знаєте, коли я туди поїхав, мені довелося змінити прізвище. Ніхто не знав, насправді, хто я. Оскільки там ми спілкуємося не за іменами, не за прізвищами, а за позивними, це спростило завдання… У мене було красиве російське прізвище”, – сказав Пєсков-молодший.

Як доказ своєї “служби” Пєсков-молодший показав фото “з особистого архіву”. Втім, вони виявилися скриншотом із січневого інтерв’ю, яке пропагандист Соловйов взяв у “уродженця Чебоксар”. У невеликому відео-інтерв’ю найманець розповідає, що вперше потрапив на передову, а до цього “працював у різних сферах”.

Воєнний роман по-російський. Як син Пєскова у Пригожина воював, Марков за нього видав Порошенко, а сам він знайшовся у Соловйова (ФОТО) 5
Нібит син Пєскова у “Вагнері” / скриншот

“До цього не було бойового досвіду, в армії служив. Артилерист, базові навички отримав, але бойовий досвід тільки тут. На громадянці працював у різних сферах. Вирішив підтримати операцію, взяти участь. (Сім’я) Підтримали, але не відразу, звісно. Трохи були в шоці, хвилювалися, але поважали моє рішення і підтримали”, – заявив він.

Канал “ВЧК-ОГПУ” розвіяв міф про “Пєскова на війні”, опублікувавши 2 скриншоти з даних камер зовнішнього спостереження, на яких, як стверджується, 24 липня 2022 і 6 листопада 2022 Tesla Model X, єдиним власником якої до 28 березня 2023 року був Пєсков-молодший, перевищує швидкість, ганяючи у Москві.

“За словами очевидців, це був його улюблений автомобіль, за кермом він був завжди сам. З початку і до кінця 2022 року авто активно пересувалося Москвою і навіть збереглися дані про штрафи. Так, у заявлений період “служби” Миколи, електрокар на звичних господареві маршрутах порушував правила в липні та листопаді 2022 року. І є всі підстави вважати, що за кермом був сам Микола”, – пише канал.

Воєнний роман по-російський. Як син Пєскова у Пригожина воював, Марков за нього видав Порошенко, а сам він знайшовся у Соловйова (ФОТО) 7
Авто Пєскова-молодшого перевищувало швидкість / ВЧК-ОГПУ
Авто Пєскова-молодшого перевищувало швидкість / ВЧК-ОГПУ

Канал зазначає, що Пєсков-молодший якщои й був у “Вагнері”, то тільки для пропагандистських відео і фото.

“Ні на Соледарському, ні на Бахмутському напрямках його не бачили. Ні в розрахунках Ураганів, ні тим більше за Рапірами”, – зазначило джерело з “Вагнера” у коментарі каналу.

“Агентство Новини” зауважило, що Пєсков-молодший не міг воювати з фейковим паспортом, інакше йому загрожує до року позбавлення волі за підробку.

Син Дмитра Пєскова Микола відомий під прізвищем вітчима – Чоулз. Він був фігурантом розслідування Олексія Навального. Син Пєскова перебуває під санкціями США, Євросоюзу, Канади, Швейцарії, Австралії, Японії та Нової Зеландії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube