В небі Києва вночі спалахнув не супутник NASA, а метеор


06:4220.04.2023

Представник NASA спростував заяву Київської міської військової адміністрації про те, що яскравий спалах у небі над столицею України виник через падіння супутника NASA. Науковці припускають, що це був болід (метеор).

Про це пише Reuters, інформує «Громадське».

У NASA заявили, що, мабуть, виникла певна плутанина через попереднє повідомлення агентства про виведення з орбіти знятого з експлуатації супутника RHESSI. Напередодні повідомлялося, що вночі проти 20 квітня на Землю впаде 270-кілограмовий супутник NASA, який вивчав Сонце з 2002 року.

Згідно з відеотрансляцією NASA, супутник ще не увійшов в атмосферу Землі.

Наукова спільнота The Alpha Centauri стверджує, що об’єкт, який бачили над Києвом, не був супутником. Мовляв, траєкторія його падіння дуже далека від України. На думку спільноти, біля Києва впав болід — великий вогняно-яскравий метеор.

Астроном і астрофізик Гарвардсько-Смітсонівського центру астрофізики Джонатан Макдавелл теж переконаний, що спалах над Києвом не має нічого спільного зі входом супутника NASA RHESSI, орбіта якого проходить за тисячі кілометрів від України.

Аналітик з питань космосу і ексрадник голови Державного космічного агентства Андрій Колесник також вважає малоймовірною версію про падіння супутника і натомість припускає, що це міг бути метеорит або інший об’єкт. Про це він сказав у коментарі «Суспільному».

Як повідомляло Інше ТВ, за інформацією Київської міської військової адміністрації, спалах у небі у межах Києва вночі став результатом падіння на Землю космічного супутника NASA.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube