Зеленський ввів санкції щодо ще 438 росіян і 254 російських компаній


18:4115.04.2023

Сьогодні, 15 квітня, Президент України Володимир Зеленський підписав два Укази щодо введення в дію рішень РНБОУ про застосування персональних спеціальних економічних й інших обмежувальних заходів.

Документи оприлюднені на сайті голови держави, передає Інше ТВ.

Зокрема, Указом №227/2023 вводяться в дію санкції на 10 років щодо 351 фізичної і 254 юридичних осіб, які представляють російську федерацію.

Указом №228/2023 Президент увів у дію рішення про застосування персональних санкцій до 87 фізичних осіб строком на 50 років— громадян росії, білорусі та України.

Зокрема, санкції застосовані до доньки міністра оборони російської федерації, президентки федерації тріатлону рф Ксенії Шойгу, міністра спорту і туризму республіки білорусь Сергія Ковальчука, російського фігуриста Іллі Авербуха та гімнастки Світлани Хоркіної, українського підприємця Сергія Гаврильчука.

Кабміну разом з СБУ й Національним банком України доручено забезпечити реалізацію та моніторинг ефективності персональних санкцій, Міністерству закордонних справ України — поінформувати про про застосування санкцій компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки й інших держав і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Контроль за виконанням відповідних рішень покладений на секретаря РНБО. Укази набувають чинності з дня їх опублікування.

Як повідомляло Інше ТВ, 1 квітня Зеленській ввів санкції проти експрезидента «Мотор Січі» Богуслаєва, більше 200 росіян та 380 російських компаній



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube