Відео з відрізанням голови українського полоненого – не єдине, – CNN


08:0312.04.2023

Як повідомляло ІншеТВ, росіяни опублікували відео, як відрізають голову українському полоненому. Живому.

Станом на ранок середи, 12 квітня, чітко артикульованих коментарів від українських правоохоронних органів чи уповноважених представників влади не надходило.

Через кілька годин після появи ролика, українська OSINT-спільнота DeepState заявила, що почала шукати товаришів по службі страченого бійця. За їхніми словами, він міг зникнути у період із травня по серпень 2022 року.

За даними CNN, минулого тижня в мережі з’явилося два подібних відео. “На відео, вірогідно, зображені окремі події. Одне з них могло бути записане нещодавно, а інше – судячи з кількості зелені – певно, було зняте влітку”, – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що перше відео було опубліковане на проросійському каналі у соціальних мережах 8 квітня. Воно було навмисно зняте найманцями Вагнера та показує два обезголовлені тіла українських військових, які лежать на землі поруч зі зруйнованим військовим автомобілем. Видання також припускає, що в обох військових також відтяті руки.

“Російські акаунти у соціальних мережах стверджують, що відео було зняте поблизу Бахмута на сході України, де упродовж останніх місяців тривають найзапекліші бої, у яких активну роль беруть бойовики Вагнера”, – йдеться у повідомленні

Друге відео, яке з’явилося у twitter та було розмите, вірогідно, було записане влітку, з огляду на кількість рослин у кадрі.

“На ньому намагаються показати російського бійця, який використовує ніж, аби відтяти голову українського військового. Голос на початку відео наводить на думку, що жертва могла бути досі живою, коли розпочалося насильство”, – наголошує CNN.

У понеділок Інститут дослідження війни заявив, що Вагнер “за повідомленнями, продовжує скоювати військові злочини, відрубуючи голови українським військовослужбовцям у Бахмуті”, посилаючись на фотографію, поширену проросійськими соціальними мережами, на якій зображена відрубана голова, насаджена на палю, яка, за їхніми словами, належала українському солдату. ISW повідомляла про подібні інциденти в Попасній Луганської області, де на початку війни також діяли підрозділи “Вагнера”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube