Продовольство в обмін на боєприпаси. Путін ймовірно заключив угоду з КНДР, – Білий дім


22:2230.03.2023

Росія прагне отримати більше боєприпасів від Північної Кореї, щоб посилити свою війну проти України, заявив у четвер Білий дім.

Про це пише Politico.

Це відбувається в той час, коли Москва шукає допомоги від інших країн, таких як Іран, оскільки вона продовжує витрачати техніку і боєприпаси на полі бою.

На брифінгу з журналістами речник Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Володимир Путін, швидше за все, надішле Пхеньяну продовольство в обмін на боєприпаси.

“Ми як і раніше стурбовані тим, що Північна Корея буде надавати подальшу підтримку і військові операції Росії проти України, і у нас є нова інформація про те, що Росія активно прагне отримати додаткові боєприпаси від Північної Кореї”, – сказав він.

Росія вичерпує свої запаси боєприпасів, ведучи сантиметр за сантиметром битву за територію на півдні та сході України. Битва за Бахмут, місто на Донбасі, сповільнила просування російських військ, вимагаючи від них витрачати боєприпаси і артилерію перед тим, як досягти більш важливих районів.

Допомога з боку Північної Кореї допомогла б московським військам поповнити свої запаси перед очікуваним наступом України навесні.

У грудні адміністрація Байдена звинуватила Пхеньян у наданні бойових ракет і снарядів групі “Вагнера”, проросійському найманському угрупованню, яке веде основну частину боїв у Бахмуті.

Імовірну російсько-північнокорейську угоду нібито уклав словацький торговець зброєю Ашот Мкртичов, через що адміністрація США запровадила проти нього санкції у четвер.

“Схеми, подібні до угоди з продажу зброї, яку здійснює ця людина, показують, що Путін звертається до постачальників останньої інстанції, таких як Іран і КНДР”, – заявила міністр фінансів Джанет Єллен, використовуючи абревіатуру офіційної назви Північної Кореї: Корейська Народно-Демократична Республіка.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube