Сьогодні 400 днів війни. Звернення Зеленського (ВІДЕО)


21:5630.03.2023

-Чотириста днів… Чотириста днів нашої оборони від повномасштабної агресії.

Це колосальний шлях, який ми пройшли. Усі разом – кожен і кожна, хто боровся і бореться за Україну. Хто дбав і дбає про державу й українців. Хто допомагав і допомагає нашій логістиці. Хто зміцнював і зміцнює українську стійкість.

Україна пройшла найстрашніші дні того лютого. Витримали й цю зиму. Колосальні зусилля за цими словами…

Ми пройшли минулорічну весну, що змінила хід цієї війни на користь нашої оборони.

Минулого літа і восени ми довели, що весняне звільнення наших північних областей не було випадковістю. Битва за Київ, Чернігів, за Сумщину… Повернення районів нашої Харківщини, повернення Херсона, оборона Бахмута і Донбасу загалом – це героїзм українців, якого світові не забути.

Ми готуємо наші наступні кроки, наші активні дії. Ми готуємо наближення нашої перемоги. В чому сила України? Якщо наміри твої добрі, весь світ буде на твоєму боці. Сьогодні у 400-й день спротиву я хочу подякувати усім в світі, хто з Україною, хто поділяє наше тлумачення свободи, хто підтримує наше прагнення до справедливості, хто має таку ж міцну впевненість, яку маємо ми, українці. Впевненість, що світ має базуватися на правилах, на цивілізованих правилах людяності, поваги і миру. Ось чому Україна переможе.

Зеленський також подякував всім нашим військовим від матроса до генерала, бо вони зараз захищають “найкраще, що є в людстві, найкраще, що є в нас з вами – нашу Україну. Єдину, незламну і назавжди вільну”.

Президент подякував всім, хто повертає життя в звільнені міста і села, понівечені ворогами.

Зеленський розповів, що провів сьогодні нараду з військовими, зустріч з німецькими виробниками зброї. І запевнив:

-Зробимо все, щоб швидше настав той день, коли я зможу подякувати вам, дорогі українці, за нашу з вами перемогу!



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube