Колишній менеджер «Burisma Group» віддасть 100 млн.грн. на Армію дронів – за угодою у справі про хабар на $5 млн.


10:3328.03.2023

Спроба підкупу керівництва антикорупційних органів: засуджено одного з керівників групи компаній, афілійованої з ексміністром екології.

Сьогодні, 28 березня 2023 року, колегія суддів ВАКС затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та одним з колишніх керівників групи компаній, афілійованої з колишнім Міністром екології та природних ресурсів України часів Януковича.

Відповідно до угоди суд визнав колишнього менеджера компанії «Burisma Group» винуватим у пособництві в наданні неправомірної вигоди особі, яка займає особливо відповідальне становище, за вчинення нею дій в інтересах третьої особи з використанням наданої їй влади, за попередньою змовою групою осіб, тобто у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.

За вироком суду йому призначено покарання у видляді 5 років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України суд звільнив особу від відбування призначеного покарання з випробуванням, з іспитовим строком один рік. За умовами угоди особа зобов’язана співпрацювати зі стороною обвинувачення, а також протягом 5 днів після затвердження угоди про визнання винуватості перерахувати 100 000 000 грн. на спеціальний рахунок фонду «United 24» на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв’язку та Міністерства цифрової трансформації України – «Армія дронів».

Нагадаємо, керівника групи компаній, афілійованої з колишнім Міністром екології та природних ресурсів України часів Януковича, спільно з іншими особами затримано 12 червня 2020 року на спробі надання неправомірної вигоди у розмірі 5 млн дол. США керівництву антикорупційних органів. Гроші призначалися за закриття кримінального провадження за підозрою ексміністра екології, досудове розслідування в якому здійснювали детективи НАБУ.

Нагадаємо, що минулого року Вищий антикорсуд зняв арешт із коштів у кримінальному провадженні про спробу за 6 мільйонів доларів підкупити керівництво антикорупційних органів, їх передано на потреби армії.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube