В Польщі затримали російського шпигуна. А перед тим білоруського


16:5427.03.2023

Польська поліція затримала російського шпигуна. йому загрожує до 10 років за ґратами.

Про це повідомляє RMF24.

За словами речниці Регіональної прокуратури у Гданську, іноземець був затриманий минулого вівторка. Він вже перебуває під попереднім арештом протягом трьох місяців. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Згідно з висновками слідства, чоловік збирав і передавав росіянам інформацію, серед іншого, про об’єкти критичної інфраструктури в Поморському і Куявсько-Поморському воєводствах та діяльність служб, відповідальних за безпеку.

Під час допиту затриманий зізнався у шпигунській діяльності. Він також розповів про обставини свого вербування російською розвідкою.

Згідно з висновками провадження, підозрюваного переконали займатися шпигунською діяльністю на території Польщі. Чоловік виконував завдання російської служби щонайменше з січня 2023 року, – пояснив прокурор Вавринюк.

Прокуратура не розголошує детальної інформації про затриманого (його вік, громадянство тощо) та обставини, за яких він був затриманий.

Заступник міністра з питань координації діяльності спецслужб Станіслав Жарин повідомив сьогодні про затримання ще одного іноземця, який працював на білоруські спецслужби. Це сталося 1 березня.

Чоловік вже вислухав звинувачення і був тимчасово заарештований на три місяці. “Зібрані матеріали вказують на те, що підозрюваний проводив розвідку об’єктів, що мають відношення до безпеки Республіки Польща, в тому числі пов’язаних з польськими збройними силами”, – йдеться у – йдеться у повідомленні.

У середині березня ми повідомляли, що польські спецслужби ліквідували шпигунську мережу, яка працювала на Росію. Група мала здійснювати підготовку до диверсійної діяльності на території нашої країни. Співробітники Агентства внутрішньої безпеки затримали шістьох осіб у цій справі, а у зв’язку з діяльністю мережі на залізничних шляхах і в об’єктах національної критичної інфраструктури було оголошено тривогу.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube