Системи Patriot будуть розгорнуті в Україні раніше – українські військові випередили графік навчань на 2 тижні


06:0622.03.2023

Системи протиракетної оборони Patriot будуть розгорнуті в Україні раніше, ніж це планувалося. Група з 65 українських військових завершить навчання з користування цими системами у США вже найближчими днями.

Про це повідомляє CNN.

Після цього військовослужбовці вирушать до Європи для додаткового навчання на двох системах Patriot – американській і голландсько-німецькій, які будуть розгорнуті в Україні найближчими тижнями, повідомили журналістам у Форт-Сіллі представники оборонного відомства.

Американські інструктори у Форт-Сіллі, де 65 українців проходять підготовку з 15 січня, змогли значно прискорити графік курсу завдяки базовим знанням українців про системи протиповітряної оборони, зазначили посадовці.
Прискорення розгортання “Патріотів” відбулося того ж дня, коли стало відомо, що США прискорять відправку танків “Абрамс” в Україну, відправивши старіші моделі M1-A1, головного американського бойового танка, замість більш сучасної версії танка, за словами двох американських чиновників.

“За нашими оцінками, українські солдати вражають і абсолютно швидко навчаються”, – сказав бригадний генерал Шейн Морган, командир Форт-Сілл. “Завдяки їхнім глибоким знанням у сфері протиповітряної оборони і досвіду роботи в зоні бойових дій, їм було легше – хоча ніколи не було легко – засвоїти концепції експлуатації і технічного обслуговування системи Patriot”.

Американські військові виділили на навчання 10 тижнів, але українці завершили його приблизно за 8 тижнів. За словами представника Форт-Сілла, графік тренувань був “агресивним”: українці тренувалися щодня з 7-ї до 18-ї години за місцевим часом.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube