Британія передасть Україні бронебійні снаряди до танків – із збідненим ураном. В рф істерика (ФОТО)


18:3521.03.2023

Заступниця міністра оборони Великої Британії Аннабель Голді повідомила, що країна, окрім танків, надасть Україні снаряди, що містять збіднений уран.

Про це йдеться на урядовому сайті, де Голді відповідала на питання члена Палати лордів Великої Британії лорда Гілтона, передає Еспресо.

Зазначається, що ці боєприпаси підходять для танків Challenger 2 та мають високу ефективність для ураження сучасних танків і бронетехніки.

“Окрім надання Україні ескадри бойових танків Challenger 2, ми забезпечимо боєприпаси, включаючи бронебійні снаряди, які містять збіднений уран. Такі снаряди мають високу ефективність для ураження сучасних танків і бронетехніки”, – сказала вона.

Британія передасть Україні бронебійні снаряди до танків - із збідненим ураном. В рф істерика (ФОТО) 1
Британія передасть Україні бронебійні снаряди до танків - із збідненим ураном. В рф істерика (ФОТО) 3

Росія вже відреагувала на наміри Великої Британії надати Україні снаряди зі збідненим ураном. Очільник МЗС РФ Сергій Лавров сказав, що його не дивують можливі поставки цих снарядів, “оскільки Сполучене Королівство давно втратило свої орієнтири”. Дипломат уважає, буцімто дії Лондона підривають стратегічну стабільність у всьому світі.

“Якщо це правда, то вони готові йти не просто на ризики, а на порушення міжнародного гуманітарного права”, – цитують Лаврова росЗМІ.

“Немає жодних сумнівів, що це погано для них скінчиться”, – додав російський міністр.

Пізніше на цю заяву відреагував безпосередньо Володимир Путін – він заявив, нібито “Захід вирішив воювати з Росією до останнього українця не на словах, а на ділі”.

“Росія буде змушена реагувати, якщо колективний Захід починає застосовувати зброю з ядерним компонентом”, – сказав диктатор.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube