Приниження чи оглядини? Хто зустрів китайського лідера в аеропорту (ФОТО, ВІДЕО)


15:0920.03.2023

Сьогодні, 20 березня, Сі Цзіньпін прилетів до Москви. Літак глави КНР приземлився у московському аеропорту «Внуково», проте замість президента Володимира Путіна китайського лідера зустрів віцепрем’єр російського уряду Дмитро Чернишенко. До слова, за протоколом, президент і не повинен був зустрічати Сі, це обов’язок прем’єра, але на рівні “еталонних” відносин між Китаєм і Рф за рамки протоколу можна було й вийти, це не забороненно, якщо хочеш продемонструвати повагу, і віцепрем’єр для цього точно не та персона.

На кадрах, оприлюднених російськими пропагандистами, видно, як китайський лідер Сі Цзіньпін спускається по трапу літака, що приземлився 20 березня у «Внуково».

Приниження чи оглядини? Хто зустрів китайського лідера в аеропорту (ФОТО, ВІДЕО) 1
Приниження чи оглядини? Хто зустрів китайського лідера в аеропорту (ФОТО, ВІДЕО) 4

Біля трапу на нього вже чекає російська делегація. Але президент КНР не відразу ідентифікував Чернишенко, який очолює делегацію, і попрямував повз нього далі. Однак іще один росіянин, зважаючи на все, охоронець, перегородив китайському лідерові дорогу, не даючи пройти далі, пише Главком.

Неповага до Сі Цзіньпіна. Хто замість Путіна зустрів китайського лідера в аеропорту фото 1

З нагоди візиту високого гостя трап вистелили багряним килимом, також до літака відправили оркестр збройних сил РФ.

Після зустрічі Сі Цзіньпіна в Москві виникає декілька питань. Чи не вважатиме Сі Цзіньпінь проявом недостатньої до нього поваги той факт, що в аеропорт був направлений лише віцепрем’єр (навіть не перший)? І, навпаки, чи можна вважати надану до Чернишенка довіру, знаком посилення його позицій?

Нагадаємо також, що в крумлівських колах на візит Сі дивляться із сподіванням та надією на те, що Сі переконає путіна розпочати довгоочікуваний транзит влади, на який все ще сподіваються російські еліти. Тож, можливо, це були замасковані оглядини майбутнього наступника? Можливо, фігура не дуже масштабна, але хто до призначення прем’єром знав путіна? І для російських еліт він напевно кращий, ніж неадекватний Мєдвєдєв, політичну вагу якого путін в останній рік зміцнює всіма силами.

Нагадаємо, що лідер Китаю Сі Цзіньпін 20 березня прибув до Москви на переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Візит триватиме три дні. 

Нагадаємо також: Перед візитом – про “еталонні відносини”. В Китаї опублікована позиція Пу, в Рф – Сі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube