Трамп заявив, що його планують арештувати у вівторок, і закликав американців до протесту


15:3318.03.2023

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що очікує арешту у вівторок у справі, порушеній окружною прокуратурою Манхеттена, і закликав своїх прихильників до протесту, згідно з повідомленням, опублікованим в суботу на сайті Truth Social.

Про це пише Reuters.

Трамп заявив, не надаючи доказів, що “незаконні витоки” з офісу окружного прокурора Манхеттена вказують на те, що він буде заарештований. Він не сказав, які саме звинувачення будуть висунуті.
“Незаконні витоки інформації з корумпованої і дуже політизованої окружної прокуратури Манхеттена … вказують на те, що, оскільки жоден злочин не може бути доведений … лідируючий кандидат від республіканців і колишній президент Сполучених Штатів Америки, буде заарештований у вівторок наступного тижня”, – написав Трамп.
“Протестуйте, поверніть нашу країну назад!”, – заявив Трамп.
Офіс окружного прокурора Манхеттена Елвіна Брегга на початку цього року почав представляти докази великому журі, яке розслідує платіж у розмірі 130 000 доларів, який Майкл Коен, колишній особистий адвокат і посередник Трампа, зробив порнозірці Стормі Деніелс в останні дні передвиборчої кампанії Трампа в 2016 році.
Трамп був президентом-республіканцем з 2017 по 2021 рік і заявив, що спробує повернутися в Білий дім на президентських виборах 2024 року.

За словами адвоката Трампа Сьюзан Нечелес, офіс раніше цього місяця запросив Трампа дати свідчення перед великим журі, яке розслідує виплати за мовчання. Юридичні експерти заявили, що це ознака того, що обвинувальний висновок близький.
У 2018 році Коен визнав себе винним у порушенні федерального законодавства про фінансування виборчих кампаній, пов’язаному з організацією виплат Деніелс та іншій жінці, серед інших злочинів. Він заявив, що Трамп наказав йому здійснити ці платежі. Прокуратура Манхеттена не висунула Трампу звинувачень у скоєнні злочину.
За словами його адвоката Ленні Девіса, Коен свідчив перед великим журі в понеділок і повторно в середу. Засідання великого журі не є публічними.

Трамп також стикається з кримінальним розслідуванням на рівні штату Джорджія щодо спроб скасувати результати виборів 2020 року в цьому штаті.

Спеціальний адвокат, призначений генеральним прокурором США Мерріком Гарландом, наразі розслідує поводження Трампа з секретними урядовими документами після відходу з посади, а також його спроби скасувати результати виборів 2020 року, які він програв президенту Джо Байдену, демократу.

Минулого року офіс Брегга домігся засудження компанії Trump Organization за звинуваченням у податковому шахрайстві. Але Брегг відмовився звинувачувати самого Трампа у фінансових злочинах, пов’язаних з його діловою практикою, що змусило двох прокурорів, які працювали над розслідуванням, подати у відставку.

Трамп випереджає своїх перших суперників у боротьбі за номінацію від своєї партії, маючи підтримку 43% республіканців згідно з лютневим опитуванням Reuters/Ipsos, порівняно з 31% його найближчого конкурента, губернатора Флориди Рона ДеСантіса, який ще не оголосив про висунення своєї кандидатури.

Нагадаємо, Трамп заявив, що дозволив би росії окупувати частину України. Ці слова з інтерв’ю вирізали



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube