Міжнародний суд в Гаазі видав ордер на арешт Путіна


17:2017.03.2023

Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт двох осіб у контексті ситуації в Україні – Володимира Путіна та Марії Львової-Бєлової.

“Сьогодні, 17 березня 2023 року, Друга палата досудового розгляду Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт двох персон у контексті ситуації в Україні: пана Володимира Володимировича Путіна і пані Марії Олексіївни Львової-Бєлової”, – ідеться у пресрелізі МКС.

Міжнародний кримінальний суд пояснює, що Путін і Львова-Бєлова підозрюються в незаконній депортації українських дітей.

“Пан Володимир Володимирович Путін, народжений 7 жовтня 1952 року, президент Російської Федерації, імовірно несе відповідальність за воєнний злочин незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України на територію Російської Федерації. Злочини, ймовірно, були скоєні на окупованій території України щонайменше з 24 лютого 2022 року. Є розумні підстави вважати, що пан Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищевказані злочини, за вчинення діянь безпосередньо, спільно з іншими особами та/або через інших осіб і за його нездатність належним чином контролювати цивільних і військових підлеглих, які вчинили зазначені дії”.

У тому ж підозрюється і Львова-Бєлова.

За повідомленням, ордери на арешт Путіна та Львової-Бєлової видані за поданими прокуратурою клопотаннями 22 лютого 2023 року.

«Палата визнала, що ордери є таємними, щоб захистити потерпілих і свідків, а також забезпечити розслідування. Проте, пам’ятаючи про те, що дії, про які йдеться в даній ситуації, нібито тривають, і що обізнаність громадськості про ордери може сприяти запобіганню у подальшому вчиненню злочинів, Палата вважає, що в інтересах правосуддя дозволити Секретаріату публічно оприлюднювати існування ордерів, імена підозрюваних, злочини, за які видано ордери», – додають в МКС.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube