Майже 10 млн.грн. застави. Колишньому міністру інфраструктури Пивоварському обрали запобіжний захід


21:2116.03.2023

Вищий антикорупційний суд обрав колишньому міністру інфраструктури Андрію Пивоварському ДовідкаБув на посаді з 2014 до 2016 року. запобіжний захід у вигляді застави у 9 997 900 гривень та особистого зобовʼязання.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

16 березня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому міністру інфраструктури України, підозрюваному у зловживанні владою та службовим становищем, які завдали державі понад 30 млн дол. США збитків.

Суд визнав підозру обґрунтованою та частково задовольнив клопотання, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 9 997 900 грн.

Підозрюваний не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу зобов’язаний внести кошти на відповідний рахунок ВАКС.

Також на колишнього міністра покладено такі обов’язки:
прибувати за вимогою до детектива, прокурора та суду;
помідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи, виїзди за межі м. Києва та Київської області;
утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі, свідками та іншими особами, указаними в ухвалі.

Строк дії обов’язків – до 16.05.2023.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційної палати ВАКС протягом 5 днів з дня її проголошення.

Нагадаємо, у 2015 році міністр спільно зі своїм заступником, який також був головою Тарифної ради Міністерства інфраструктури видав наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден в морському порту «Південний». Цей наказ було видано попри те, що акваторія морського порту «Південний» є державною власністю та перебуває у користуванні «АМПУ» і право на збори належить виключно державному підприємству. Натомість відповідно до цього наказу державному підприємству призначалась усього частина коштів, інша частина стягувалась приватними компаніями. У результаті, державі було завдано понад 30 млн дол. США збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз. Досудове розслідування у справі триває, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього злочину.

Нагадаємо також, що в лютому НАБУ оголосило підозру ексміністру інфраструктури Пивоварському і його першому заступнику – через портові збори



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube