Site icon inshe.tv

Остін поспілкувався з Шойгу, в Держдепі розповіли про відео зіткнення безпілотника з російським літаком

Остін поспілкувався з Шойгу, в Держдепі розповіли про відео зіткнення безпілотника з російським літаком 1

Глава Пентагону Ллойд Остін розповів, що у телефонній розмові з російським міністром оборони Сергеєм Шойгу заявив, що Росія зобов’язана керувати своїми військовими літаками безпечно та професійно.

Про це Остін заявив на брифінгу після чергового засідання у форматі “Рамштайн”, повідомляє “Європейська правда“.

“Я щойно провів телефонну розмову з моїм російським колегою міністром Шойгу. Як я неодноразово говорив, важливо, щоб великі держави слугували моделями прозорості та комунікації. І Сполучені Штати продовжать літати та діяти відповідно до міжнародного права”, – заявив міністр оборони США.

Остін додав, що Росія зобов’язана управляти своєю військовою авіацією у безпечній та професійній манері. 

“Ми розглядаємо будь-яку потенційну ескалацію дуже серйозно. Тому я вважаю, що важливо тримати канали комунікації відкритими”, – додав глава Пентагону.

Остін додав, що контакти, схожі до сьогоднішнього, допоможуть уникнути прорахунків у майбутньому.

Речник державного департаменту США Нед Прайс розповів, що відео інциденту в Чорному морі за участі безпілотника MQ-9 і двох російських винищувачів Су-24 показує “небезпечний і непрофесійний” характер дій російських пілотів.

Про це Прайс сказав в інтерв’ю каналу MSNBC.

“На відеозаписі видно, що російський пілот поводиться майже повністю неконтрольовано і, по суті, врізається в американський безпілотний апарат, що змусило армію США скерувати його в Чорне море”, – зазначив він.

За словами речника Держдепу, “подібні зіткнення, подібні безрозсудні дії з боку росіян можуть призвести до чогось набагато небезпечнішого – вони можуть призвести до прямого зіткнення між Сполученими Штатами і Росією”.

Він уточнив, що відео інциденту планується опублікувати, але це рішення ухвалює міністерство оборони “з урахуванням ресурсів і методів”.

“Ми не хочемо робити нічого такого, що могло б перешкодити або погіршити нашу здатність збирати інформацію, для чого призначені ці апарати. Але хочу сказати щодо цього, що ми завжди повинні сприймати з дуже великою часткою скептицизму все, що ми чуємо від Російської Федерації. Звичайно, те, що ми чули, є цілковитою нісенітницею”, – підкреслив Прайс.

За версією американської сторони, російські літаки 14 березня скинули авіаційне паливо на американський MQ-9, після чого один із них зіткнувся з дроном, пошкодивши його пропелер. У результаті дрон упав у Чорному морі.

Exit mobile version