Патрушев заявив, що американський безпілотник – доказ участі США у війні, рф спробує підняти уламки (ВІДЕО)


18:4815.03.2023

За словами секретаря Ради безпеки РФ, збитий БПЛА є свідченням того, що США беруть участь у війні в Україні. Секретар РНБО Данілов назвав цей випадок сигналом до того, що Путін готовий розширити зону конфлікту та залучити до війни інші країни.

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що РФ неодмінно намагатиметься підняти американський безпілотник MQ-9, який 14 березня впав у Чорному морі після зіткнення з російськими винищувачами Су-27. Про це повідомляє ТАРС.

“Не знаю, чи зуміємо ми дістати, чи ні, але те, що це робити треба — цим займатимемося обов’язково. Сподіваюся, звичайно, на успіх”, — заявив російський чиновник.

Патрушев також зазначив, що недавній випадок із безпілотником є підтвердженням того, що Сполучені Штати беруть участь у війні в Україні.

“Це чергове підтвердження, що вони безпосередньо беруть участь у цих заходах, у війні”, — додав він, передає Фокус.

Путін готовий до великої війни

В РНБО України відреагували на випадок із збитим безпілотником MQ-9. Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що інцидент із безпілотником MQ-9 є сигналом готовності російського президента розширити зону війни в Україні.

“Випадок з американським безпілотником MQ-9 Reaper, спровокований Росією в Чорному морі, — це сигнал, що Путін готовий розширити зону конфлікту та залучити інші сторони”, — зазначив Данілов. Він також додав, що російська сторона використовує тактику постійного підвищення ставок, сподіваючись, що в умовах стратегічного програшу обставини якось зміняться.

Нагадаємо, що США намагаються врятувати збитий MQ-9 та завадити РФ його захопити. У РФ мають намір отримати секретні технології, які реалізовані в цьому розвідувальному дроні.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube