Тепер офіційно: екскерівникам ДП “Антонов” – вони перешкоджали захисту аеродрому, через них знищена “Мрія” (ФОТО, ВІДЕО)


10:2510.03.2023

СБУ та Офіс Генпрокурора повідомили про підозру екскерівникам ДП “Антонов” – колишньому гендиректору Сергію Бичкову та його підлеглим, через дії яких було знищено літак “Мрія”. 

Про це вже офіційно інформує пресслужба Офісу Генпрокурора та Служби безпеки України

Крім того, за даними слідства, їхні дії призвели до загибелі людини та поранення ще двох, а також втрати контролю над стратегічним військовим обʼєктом. 

За даними слідства, упродовж січня-лютого 2022 року Національна гвардія України була поінформована щодо можливої ескалації військового конфлікту з боку РФ. 

За розпорядженням Генштабу ЗСУ Нацгвардія мала посилити оборону окремих об’єктів, зокрема аеродрому в смт Гостомель Київської області.

Однак, службові особи державного підприємства перешкодили військовослужбовцям. 

“Такі дії підозрюваних призвели до загибелі людини та спричинення тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості ще двом особам. Знищення літака АН-225 “Мрія”, пошкодження інших літаків і автотранспортних засобів підприємства. Було втрачено контроль над стратегічним військовим об’єктом з подальшою тимчасовою окупацією прилеглих населених пунктів Київської області”, – йдеться в повідомленні. 

Тепер офіційно: екскерівникам ДП "Антонов" - вони перешкоджали захисту аеродрому, через них знищена "Мрія" (ФОТО, ВІДЕО) 1

В СБУ додали, що напередодні повномасштабного вторгнення чиновники не допустили військовослужбовців Нацгвардії на територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту.

СБУ стверджує, що у період січня-лютого 2022 року посадовці прямо заборонили українським військовим зводити оборонні укріплення та фортифікаційні споруди на летовищі.

Для цього віддали розпорядження заблокувати допуск бійців Нацгвардії на територію об’єкта.

Тепер офіційно: екскерівникам ДП "Антонов" - вони перешкоджали захисту аеродрому, через них знищена "Мрія" (ФОТО, ВІДЕО) 2

Наразі двом підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою, стосовно третього вирішується питання щодо оголошення його у розшук. Їм загрожує до 15 років ув’язнення.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube