Правляча коаліція в Грузії відкликає законопроект про іноагентів, який спричинив масові заворушення


08:3909.03.2023

Правляча партія “Грузинська мрія” і рух “Сила народу” вирішили відкликати з парламенту країни законопроєкт про “іноагентів”, ухвалений у першому читанні.

Про це повідомляє ekhokavkaza

Влада задовольнила вимогу демонстрантів, які 7-8 березня проводили багатотисячні мітинги біля будівлі парламенту. Поліція застосовувала проти учасників мітингу сльозогінний газ і водомети, демонстранти кидали каміння, підпалювали сміттєві баки, будували барикади.

“Ми бачимо, що ухвалений законопроєкт викликав розбіжності в суспільстві. “Машина брехні” змогла представити законопроєкт у негативному світлі та ввести в оману певну частину населення. На законопроєкт було наклеєно неправдивий ярлик “російського закону”, а його ухвалення в першому читанні було представлено в очах частини громадськості як відхід від європейського курсу.

Крім того, радикальним силам вдалося залучити частину молоді до протиправної діяльності. Спасибі героям – співробітникам правоохоронних органів, які терпляче і за найвищими стандартами відреагували на насильство.

Ми повинні найуважнішим чином ставитися до миру, спокою та економічного розвитку в нашій країні, а також до просування Грузії шляхом європейської інтеграції. Тому необхідно витрачати енергію всіх наших співгромадян не на протистояння, а на розвиток країни в правильному напрямку.

Беручи до уваги все вищевикладене, ми, як влада, відповідальна перед кожним членом суспільства, ухвалили рішення беззастережно, без будь-яких застережень відкликати підтриманий нами законопроєкт”, – ідеться в заяві правлячої партії і “Сили народу”.

Нагадаємо, 7 березня в Грузії парламент в першому читанні ухвалив закон про “іноагентів”. В США назвали це “чорним днем грузинської демократії”.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube