Про Бахмут, РНБО і Грузію: про що говорив Зеленський (ВІДЕО)


22:3708.03.2023

В своєму сьогоднішньому зверненні наприкінці 378 дня опору українського народу повномасштабному російському вторгненню Президент України Володимир Зеленський дав короткий звіт про те, що було зроблено.

По-перше, сьогодні відбулась нарада з військовими та розвідкою – фронт, наша оборона, битва за Бахмут, увесь Донбас. «Робимо все для того, щоб наші тактичні кроки спрацювали на стратегічне завдання – на успіх України в битві за всю тимчасово окуповану територію нашої держави. Я дякую кожному нашому воїну, який бореться – бореться за Україну, за свої побратимів, дякую усім, хто захищає позицію, усім, хто видбиває штурми, усім, хто допомагає своїм вогнем тим, хто поруч з ним веде бій. Дуже важливо, що фронт – це не якась лінія на мапі. Це люди. Це стійкість, це готовність битися, це опора одне одному, це допомога одне одному», – сказав Зеленський.

Також Президент сказав про те, що на наступному засіданні РНБО будуть прийняті рішення щодо санкцій проти тих, «хто намагається послаблювати державу».

Торкнувся Зеленський і візиту Генсека ООН Антоніу Гуттеріша і подій у Грузії.

«Хочу подякувати всім, хто цими днями на площах і вулицях Грузії тримав українські прапори. Хочу подякувати за наш національний гімн, який лунав у Тбілісі. Це повага до України, і я хочу висловити щиру повагу до Грузії.

Немає такого українця, який не бажав би успіху нашій дружній Грузії. Демократичного успіху. Європейського успіху.

Ми хочемо бути в Євросоюзі – і будемо. Ми хочемо, щоб Грузія була в Євросоюзі, і я впевнений: буде. Ми хочемо, щоб Молдова була в Євросоюзі, і я впевнений: буде. На це заслуговують усі вільні народи Європи.

Слава всім, хто зараз у бою за Україну! Слава всім, хто бʼється за побратимів!

Слава Україні!», – сказав Президент України.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube