В Пентагоні підозрюють, що Китай може шпигувати через свої портові крани в американських портах


12:1006.03.2023

Пентагон стурбований, що гігантські крани китайського виробництва, розташовані в американських портах по всій країні, можуть використовуватися КНР як інструмент стеження та шпигунства, пише The Wall Street Journal.

Джерела видання у Пентагоні та органах національної безпеки порівняли портові крани китайського виробника ZPMC із троянським конем.

Американські чиновники дедалі більше занепокоєні тим, що гігантські крани китайського виробництва, які працюють в американських портах по всій країні, в тому числі і в тих, що використовуються військовими, можуть надати Пекіну можливий інструмент шпигунства, що ховається у всіх на виду.

Деякі посадовці з національної безпеки і Пентагону порівнюють крани типу “корабель-берег” китайського виробника ZPMC з троянським конем. Хоча вони порівняно добре зроблені і недорогі, вони містять складні датчики, які можуть реєструвати і відстежувати походження і місце призначення контейнерів, що викликає занепокоєння, що Китай може перехоплювати інформацію про матеріальні засоби, які ввозяться в країну або вивозяться з неї для підтримки військових операцій США в усьому світі.

За словами Білла Еваніни, колишнього високопоставленого співробітника американської контррозвідки, крани також можуть забезпечити віддалений доступ для тих, хто прагне порушити потік товарів.

“Крани можуть стати новим Huawei”, – сказав пан Еваніна, маючи на увазі китайського телекомунікаційного гіганта Huawei Technologies Co., чиє обладнання американські чиновники фактично заборонили, попередивши, що воно може бути використане для шпигунства за американцями. “Це ідеальне поєднання законного бізнесу, який також може маскуватися під таємний збір розвідданих”. Компанія Huawei заявила, що її продукція не становить загрози національній безпеці.

Представник посольства Китаю у Вашингтоні назвав занепокоєння США щодо кранів “параноїдальною” спробою перешкодити торговельно-економічному співробітництву з Китаєм. “Розігрування “китайської карти” і висунення теорії “китайської загрози” є безвідповідальним і завдасть шкоди інтересам самих США”, – йдеться в заяві.

Представники ZPMC, повна назва якої – Shanghai Zhenhua Heavy Industries Co. не відповіли на запити про коментарі.

Нещодавня напруженість навколо висотних повітряних куль як передбачуваного засобу китайського спостереження привернула увагу до мінливого характеру шпигунства і того, як країни стежать одна за одною, не обмежуючись більш традиційними інструментами збору розвідданих, такими як шпигуни і супутники.

Останніми роками американські посадовці з питань національної безпеки вказували на низку виробленого в Китаї обладнання, яке може сприяти стеженню або збоям у роботі США, включаючи системи перевірки багажу та електричні трансформатори, а також на ширше занепокоєння щодо посилення контролю Китаю над портами по всьому світу за допомогою стратегічних інвестицій. Китай виробляє майже всі нові морські контейнери у світі і контролює службу даних про морські перевезення.

У цьому контексті гігантські крани “корабель-берег” привертають нову увагу. Законопроект про оборонну політику вартістю 850 мільярдів доларів, ухвалений законодавцями в грудні, вимагає від морського адміністратора Міністерства транспорту, за погодженням з міністром оборони та іншими, до кінця цього року підготувати несекретне дослідження про те, чи становлять крани іноземного виробництва загрозу кібербезпеці або національній безпеці в американських портах.

Чиновники з національної безпеки не надали детальної інформації про випадки використання кранів у недобрих цілях. У випадку зі збитим у лютому висотним аеростатом американська влада заявила, що апарат був виготовлений виробником, який має прямі зв’язки з китайськими військовими, і мав на борту антени і датчики для збору розвідувальної інформації та зв’язку. Західні правоохоронні органи визначили загрозу, яку становить китайське шпигунство, в тому числі крадіжка технологій, як пріоритетну.

Крани ZPMC вийшли на американський ринок близько двох десятиліть тому, пропонуючи те, що керівники галузі описували як якісні крани, які були значно дешевшими, ніж у західних постачальників. За останні роки ZPMC перетворилася на великого гравця у світовій індустрії автоматизованих портів, працюючи з Microsoft Corp. та іншими компаніями над підключенням обладнання та аналізом даних у режимі реального часу.

“Раніше ми продавали обладнання, але тепер ми продаємо системи”, – сказав Хайлян Сонг, тодішній голова ZPMC, у відеоролику 2017 року на веб-сайті Microsoft. У відео тодішній президент Цінфен Хуан додав: “Через наш головний офіс у Шанхаї ви можете контролювати всі крани”, щоб допомогти усунути несправності. Microsoft не відповіла на запит про коментарі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube