Масового відходу з Бахмута немає, є ротація


06:5805.03.2023

Українські сили продовжують контролювати місто Бахмут Донецької області – масового відводу військ звідти не відбувається.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, пише CNN.

За словами Череватого, бої в Бахмуті ведуться здебільшого на околицях, а саме місто контролюється Збройними силами України, Прикордонною службою та Національною гвардією.

“Масового відведення українських військ також не відбувається”, – наголосив Череватий.

Він також зазначив, що українські війська проводять контрольовану, планову ротацію позицій у Бахмуті.

Станом на суботу, бойові дії велися навколо Бахмута, у селах Васюківка та Дубово-Василівка на північ від міста, а також у селах Іванівське та Богданівка на захід від нього.

“Лише поблизу Бахмута відбувся 21 ворожий обстріл із застосуванням різних артилерійських систем та РСЗВ, а також 9 бойових зіткнень. Всього на цьому фронті відбувся 131 обстріл та 38 бойових зіткнень”, – повідомив Череватий.

За останню добу понад 150 російських військовослужбовців загинули, 239 отримали поранення, а троє потрапили у полон.

Таких наказів не отримували

Українські військові заявили в суботу, що вони утримують лінію фронту і не отримували наказів про масовий відхід, незважаючи на те, що Міністерство оборони Великої Британії назвало “дедалі сильнішим” тиском. Російське найманське угрупування “Вагнера” стверджує, що місто майже оточене.

В інших районах країни російські війська нещодавно розпочали артилерійський обстріл Лиману, що на північ від Бахмута на сході Донецької області, повідомили українські військові. Також повідомлялося про обстріли поблизу міста Куп’янськ Харківської області та Кремінної Луганської області.

На півдні Запорізької та Херсонської областей, за словами українських військових, Росія “займає оборону, намагаючись покращити свої тактичні позиції для відновлення наступу”.

Російські війська все ще мають більше боєприпасів

Лінія фронту в Бахмуті за останні кілька днів була стабілізована українськими військами, незважаючи на інтенсивні і безперервні атаки з боку російських сил, заявив в суботу заступник командувача Національної гвардії України.

За словами бійця батальйону “Свобода” Володимира Назаренка, російські війська не перетнули річку Бахмутку, а центр міста залишається під контролем українських сил.

“Кожна година в Бахмуті – це пекло. Тиждень тому ворог мав успіхи на півночі, північному заході Бахмута. Українські солдати дають відсіч. За останні кілька днів лінія фронту стабілізувалася завдяки нашій наполегливій праці та зусиллям”, – сказав Назаренко в інтерв’ю українському телеканалу “Київ24”.
Поблизу села Іванівське, на південний захід від Бахмута, “дорога Костянтинівка-Бахмут знаходиться під контролем українських сил. Вони роблять це з величезними зусиллями”, – сказав він.

Російським військам не вистачає боєприпасів і вони вдаються до “хаотичних обстрілів” та намагаються бомбити лінії постачання. Однак, за його словами, московські війська все ще мають більше боєприпасів, ніж українські, додав він.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube