Мер Полтави визнав себе винним в “справі домогосподарок”. Тепер він вже не голова


19:1602.03.2023

Міського голову Полтави Олександра Мамая засуджено до умовного терміну у “справі домогосподарок” щодо організації розтрати понад 500 000 грн. Також мер повинен перерахувати кошти на “Армію дронів”, повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Наприкінці червня 2022-го прокуратура Полтавської області повідомляла, що мер влаштував на роботу в міське комунальне підприємство двох жінок, які насправді не працювали там, а вели домогосподарство вдома у Мамая та його близького оточення.

За даними досудового розслідування, Мамай працевлаштував жінок, перебуваючи у змові з директором та бухгалтером комунальної організації “Інститут розвитку міста”. Для виплати жінкам зарплати службові особи комунальної організації вносили до табелів обліку використання робочого часу недостовірні відомості.

Сьогодні, 2 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та Мамаєм. Суд визнав мера винуватим в організації розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що завдало місцевому бюджету понад 570 000 грн збитків.

У САП наголосили, що мер міста відшкодував завдані збитки, повністю визнав свою провину та щиро кається, тому суд призначив йому покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади на рік. Суд звільнив Мамая від покарання з іспитовим строком один рік.

За умовами угоди, міський голова зобов’язується перерахувати у фонд United24 на “Армію дронів” 2 млн грн.

Інші обвинувачені теж уклали угоди й отримали ті самі вироки, але без зобов’язання донатити на армію.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube